U16 OL i Györ slut

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Holdleder Tavs Bjerre har sendt denne beretning fra Györ i Ungarn, hvor Ungdoms OL netop er afsluttet.

U16 OL – del 2

Fodboldturneringen på fridagen var en skuffelse. Banen var meget lille, banderne var bænke der var lagt ned, og målene små og næsten umulige at score på. Vi blev nr. 6, men det lyder af mere end det var.

 

Anden halvdel af turneringen blev lidt af en nedtur med tre nederlag i træk, en sejr og en uafgjort.

 

Serbien – Danmark 3-1
Danmark – Hviderusland 1½-2½
Finland – Danmark 2½-1½
Danmark – Sydafrika 1 4-0
Danmark – Sri Lanka 2-2

 

Jesper Thybo spillede en flot turnering, scorede 6½/8 og kunne endda have holdt remis i sit eneste tabsparti. Jonas Bjerre scorede 2½/8 hvilket var noget under forventet, han havde i øvrigt sort i 6 af partierne. Sophus Mechlenburg Møller scorede 5/8 svarende til forventet, mens Mikkel Manosri Jacobsen med 4/8 og Freja Vangsgård med 2/8 begge scorede noget under forventet.

 

Vi sluttede på en 33. plads, noget under startrankingen som nr. 25. Vi var imidlertid godt med i de fleste af de matcher vi tabte, og mødte stærke hold, Canada, Georgien og Hviderusland endte som nr. 5, 6 og 7. Selve resultatet er lidt skuffende, men det har været en fin tur, arrangementet perfekt (hvis vi lige ser bort fra fodbolden), og spillerne har haft det godt sammen. Der er ingen tvivl om at de har lært rigtig meget af at forberede sig til og spille otte hårde partier, og at deltagelse i den slags turneringer giver inspiration og lyst til at arbejde videre med skakken.

 

u16ol dk_zim

Foto fra sidste runde mod Sri Lanka. I baggrunden anes OL-pokalerne. (foto. Tavs Bjerre)


Tavs Bjerre

Turneringens hjemmeside: wyco2014.chess.hu
Resultater: www.chess-results.com/tnr153962.aspx?lan=32&;art=8&flag=30&wi=821&snr=20