Hårde dage i Khanty-Mansiysk

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Efter fridagen i går tirsdag, som blev brugt til lidt sightseeing i centrum af byen, var de danske vikinger klar til at tage kampen op efter en første halvdel af turneringen der ikke helt har levet op til forventningerne. Desværre gik det ikke helt som planlagt. Holdkaptajn Leif Kristensen beretter fra Khanty-Mansiysk:

 

I U-14 mødte Thomas med sort Aldo Horn Namibia 1307, og Thomas kom lidt dårligere ud af åbningen: Afbytningsvarianten i Caro-Kann. Modstanderen fik den bedste stilling, men så bliver han overmodig og ofrer en officer, og så er Thomas ovenpå igen. Derefter får modstanderen ikke flere chancer, og Thomas vinder.

 

Filip mødte med hvid Lucas Fonseca Piccoli Brasilien (1816), og det blev en nimzoinder, hvor Filip kendte stillingen bedst. Filip står godt og udbygger fordelen i midtspillet. Modstanderen spillede unøjagtigt, og hvid får stor terrænovervægt. Her forsøger modstanderen med et fuskerangreb, men det afviser Filip let og vinder en officer, senere bliver det et tårn, inden modstanderen opgiver. 

 

I U-16 mødte Bjarke med hvid Kamil Koziol Polen (2212), og det endte i en nimzoindisk variant – en overraskelse da modstanderen aldrig tidligere havde benyttet denne åbning. Modstanderen laver et chancerigt officersoffer – Bjarke får ikke spillet fortsættelsen helt præcist, på et tidspunkt skulle Bjarke have givet officeren tilbage med en lidt bedre stilling, så modstanderen får fordel og giver ikke Bjarke flere chancer.

I U-18 mødte Jesper med sort Ionnis Kologeris Grækenland (2271), og det blev dronningindisk. Jesper fik spillet åbningen lidt upræcist, og modstanderen får en farlig fribonde i d-linjen, der bliver afgørende i partiet. Desværre får Jesper ikke efterfølgende nogle chancer. 

 

 

På trods af “hårde tider” holder den danske delegation stadig humøret højt i Khanty-Mansiysk. Foto: Leif Kristensen

Efter 6 runder har vi desværre ingen spillere over 50% – så vi håber på medvind i de kommende runder.

  

Resterende program for turneringen:  

Runde 7: Torsdag den 29.09 kl. 12:00 
Runde 8: Fredag den 30.09 kl. 12:00 
Runde 9: Lørdag den 01.10 kl. 12:00 
Runde 10: Søndag den 02.10 kl. 12:00 
Runde 11: Mandag 03.10 kl. 08:00

 

Link til hjemmesiden: http://wy2016.fide.com/