Før 2. runde: Håb om fuldt hus!

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Leif Kristensen vil dagligt skrive et kort forskræp fra Ungdoms-VM i Khanty-Mansiysk til skak.dk:

 

På papiret er alle 4 danske spillere favoritter, selv om nogle af modstanderne er nogle ubekendte størrelser.

 

I U-14 møder Thomas med sort Aleksandr Chursin Rusland (1675), men russiske spillere er som regel stærkere end ratingtallet antyder, så det bliver næppe nogen nem kamp.

 

Filip skal spille mod Sam Gabriel USA (2069) med hvid, men der findes næsten ingen partier med ham, så det er svært at forberede sig godt.

 

I U-16 møder Bjarke med hvid den uratede Li James fra Canada – det er altid svært med uratede, for der kan være enorm forskel på deres styrke.

 

I U-18 skal Jesper med sort spille mod Stefan Maltezeanu fra Luxemburg 1734), så Jesper er storfavorit – og i dag er han udhvilet!

 

Der er forskel på flyselskaber. I Frankfurt fik Jesper stor hjælp af Lufthansa, selv om det ikke var deres fejl. Han blev indlogeret på Sheraton, fik 30 euro til aftensmaden og lækker morgenmad – i Tyumen fik Jesper stillet et motelværelse til rådighed og 2 bakker flymad (aftens- og morgenmad), men generelt var kommunikationen dårlig, fordi personalet kun talte russisk.

 

Jesper Søndergaard Thybo – rigtig glad for at være nået frem efter en rejse der strakte sig over tre hele dage. Foto: Leif Kristensen

 

Spilleforholdene er fine – alle sidder ved enkeltmandsborde, så her fungerer alt. Sikkerheden er høj både på hotellet og på spillestedet, hvor man dels scannes ved indgangen, dels vrimler
det med sikkerhedsfolk. Vi har endnu ikke set så meget af Khanty, men byen virker tryg, så man kan fint gå en tur rundt i byen. 

 

Der er sat kameraer op ved både hotellet og spillehallen, som scanner ansigterne på dem der vil ind. Er ansigtet ikke i databasen er der ikke adgang. Foto: Fra turneringens hjemmeside