God kampmoral mod Italien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark – Italien: 2 – 2

GM Mads Andersen (2535) – GM Danyyil Dvirnyy (2543) – ½ – ½
GM Jakob Vang Glud (2526) – GM Axel Rombaldoni (2567) – 0-1
GM Allan Stig Rasmussen (2522) – GM Sabino Brunello (2568) – 1 – 0
GM Lars Schandorff (2515) – FM Luca Jr Moroni (2459) ½ – ½

 

Foto: Gunnar Bjornsson 

 

Det danske hold viste god kampmoral på trods af tidligt at være kommet bagud med 0-1. Holdet er hårdt ramt af sygdom, så igen var det Sune Berg Hansen der sad over, og dermed er dagens skribent til skak.dk:

 

An offer you can’t refuse…

“Danmark var oppe mod Italien i 5. runde ved OL i Baku. Tidligere var Italien en B-nation, som bare skulle have tæsk. Men sådan er det ikke mere. Det lærte vi på den hårdest mulige måde ved OL i 2010, hvor vi tabte 4-0! Det har jeg aldrig prøvet før eller siden, og jeg har trods alt spillet på landsholdet siden man brugte æggeshampoo og Grunge var nyt. Men da transfervinduet blev åbnet, så åbnede Rex Sinquefield for pengepungen, og vupti så var Caruana blevet amerikaner. Det var derfor et noget andet hold + vi er et noget andet hold(!), som stillede op.

 

Flere var syge og halvsyge. Feber, ondt i maven (som at skide når man tror man skal slå en prut…), tung i hovedet og ør i kroppen. Undertegnede fik lov at sidde over. Men det kunne også have været Jakob Vang Glud, der heller ikke er frisk. Men to kan jo ikke sidde over. Jakob byttede om på to varianter på et meget kritisk sted og tabte i 17 træk! Ouch for den og synd for Jakob, der helt sikkert hellere ville have været under dynen.

 

Men så måtte de andre jo træde til! På bord et fik Mads ingen verdens ting i semislavisk. Modstanderen spillede sunde naturlige træk, og den unge danske helt måtte bare reagere fornuftigt for ikke at komme til at stå næstbedst. Det lykkedes – Mads viser endnu en gang, at han (stadig) er på vej frem – og det blev udramatisk remis.

 

På bræt 3 var det Allan mod flinke Sabino (Allan er også flink, men ingen er lige så flinke som Sabino!). Det blev en spanier, og Allan spillede stærkt. Sabino kæmpede for at følge med, men den positionelle skruetvinge blev bare strammet og strammet. Indtil Allan begyndte at tænke for meget. Så kom b4 og pludselig kunne sort gøre det uklart med officersofferet Sxd5. Men Sabino fulgte ikke ordentligt op (skal slå på f2), og med det overdrevent cool træk 34.Kg1! gav Allan officeren tilbage med udækkelige trusler. Nice work og vigtigt, at en fra holdet fik vist sin farlighed mod +2500.

 

 

Allan Stig Rasmussen (th) sikrede Danmark uafgjort med en flot sejr mod GM Brunello. 

På bræt 4 var landstræneren oppe mod italienernes topscorer, unge, kønne Moroni. Med et par tematiske finter vandt Lars en ren bonde. Den gav han igen for et fordelagtigt løberslutspil. Desværre glemte Lars at spille b5, og så slap italienerne med skrækken.

 

2-2 er fint nok, men det føles alligevel som et halvt nederlag, selvom Glud de facto tabte uden kamp. Nu er der fridag, og efter den er alle forhåbentlig helt fit for fight. Der resterer seks runder og vi har slet ikke set hvad holdet kan endnu!

 

Bonusinfo: I dag er der Bermuda-party. Det arrangeres af miniput-nationen Bermuda, og alle deltagerne er inviteret (og kommer!). Det startede som en privatarrangeret fest, men det er nu en integreret del af programmet. De senere år har der også været et ’Irish party’ dagen inden den sidste fridag. Men da den sidste fridag er sløjfet, så ryger den tradition vist i vasken.”

 

Efter fridagen venter et stærk hold fra Kroatien, der dog ikke indtil videre har spillet overbevisende. Det er kun bræt der har scoret over forventet score: 

1. GM Ivan Saric (2668)
2. GM Mladen Palac (2623)
3. GM Hrvoje Stevic (2608)
4. GM Zdenko Kozul (2622)
5. GM Ante Brkic (2584) 

 

Stillingen i turneringen:

1. Holland – 10 matchpoint 

2. Ukraine – 10 matchpoint
3. Indien – 10 matchpoint
4. Tjekkiet – 9 matchpoint
5. USA – 9 matchpoint
6. Georgia – 9 matchpoint
7. Belarus – 8 matchpoint
19. Norge – 8 matchpoint
21. Island – 8 matchpoint
30. Danmark – 7 matchpoint
32 Finland – 7 matchpoint
42. Sverige – 6 matchpoint
104. Færøerne – 4 matchpoint

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live i åben række: LIVE