Carlsen tabte på tid i Norway Chess

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Lyn Norway_Chess_2015._Giri_-_Vachier-Lagrave

Efter fire runder af superturneringen i Stavanger er verdensmester Magnus Carlsen sidst med tre tab og kun en enkelt remis.

 

Topalov fører med 3,5. Netop de to mødtes i første runde, og her spillede Carlsen sig frem til gevinststilling men tabte på tid, da det ifølge turneringens hjemmeside for sent gik op for Carlsen, at der ikke blev tillagt mere tid efter træk 60.

 

(Foto taget af Sigfred Haubro fra lynturneringen, som Vachier-Lagrave vandt med 6,5 af 9 i det stærke felt.)

 

Torsdag måtte turneringsarrangørerne rykke ud med en skriftlig officiel undskyldning for at der ikke var informeret tilstrækkelig grundigt om, at der ikke blev tildelt ekstra betænkningstid efter træk 60, ud over de 30 sekunder pr. træk, som efterhånden altid tildeles i topskak.

 

Magnus Carlsen tabte også anden runde, da Caruana fik slået hul i verdensmesterens ellers solide “Berlinmur” i Spansk, og i fjerde runde tabte Carlsen kvalitet og parti mod Anand, der vandt sit første parti efter tre indledende halve.

 

Stillingen efter fire runder:

Topalov 3,5, Nakamura 3, Anand og Giri 2,5, Vachier-Lagrave, Caruana og Grischuk 2, Aronian og Hammer 1, og agterlanternen er verdensmester Carlsen med det halve point fra tredje runde mod Giri, hvor Carlsen missede en gevinst.

 

Måske er Carlsen rystet over at have tabt på tid på den mærkelige måde i første runde.

 

Vachier-Lagrave klarede sig skidt i FIDEs Grand Prix i Khanty-Mansiysk, men har tilsyneladende fået mere styr på spillet allerede. Franskmanden vandt den indledende lynturnering og slog i første runde af hovedturneringen Aronian, som blev udmanøvreret i slutspillet. 

 

Følg turneringen på:

http://2015.norwaychess.com/