Endnu et flot resultat af kvinderne

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark – Slovakiet: 2 – 2

WIM Oksana Vovk (2204) – IM Eva Repkova (2332) – ½ – ½ 
WFM Esmat Guindy (2149) – WIM Veronika Maslikova (2247) – ½ – ½
WFM Louise Fredericia (2117) – WFM Niki Vrbova (2186) 1 – 0
Ellen Kakulidis (1928) – WFM Monika Motycakova (2109) 0 – 1

 

 

Kampen mod Slovakiet er lige startet. Foto: Gunnar Bjornsson

 

Landstræner Thomas Schou-Moldt er tilfreds med tropperne i Baku. Holdet har selvtillid og god kampmoral. Han beretter fra endnu et flot resultat i Baku:

 

“Efter at have spist Irland i fire mundfulde i 4. runde, så var dagens menu af en helt anden kaliber: Vi skulle op mod Slovakiet, seedet 14 pladser over os og med +118 ELO mere i snit. Der var dog ingen tvivl om matchoplægget: 150 i ELO forskel (både under og over) regner vi for en rimelig lige match, så her er det om at have blikket rettet mod matchpointene. Selvfølgelig var Slovakiet på papiret pæne favoritter, men da vi kommer til matcherne med vinderattitude og selvtillid, så mente vi bestemt også, at Slovakiet havde grund til at være bange for os 😉

 

Hos Oksana på bræt 1 mod IM Repkova var remis på forhånd et godkendt resultat, selvfølgelig afhængig af partiets udvikling – Oksana havde dog hvid! Louise har indtil videre være for holdet i år, hvad Yu Yangyi var for Kina i Åben række i Tromsø: En pointhøster med slebet le! Louise havde hvid for fjerde gang i fem runder (nej, det er ikke tilfældigt), så her skulle vi gå efter det fulde point. Så måtte vi se om vi kunne vride ½-1 ud af de to sorte, og dermed få mindst uafgjort.

 

Efter de første par timers spil havde holdlederen god ro i maven: Vi var foran med 20 minutter på uret i tre af matcherne, og det var helt tydeligt, at det var Slovakiet som hold, der var under pres – bl.a. brugte Esmats modstander 50 minutter (!) på at besvare 13..Sh5.

 

Som tiden gik – både i hallen og i matcherne – så blev stillingerne mere intense, men tendensen var klart, at det gik i Danmarks favør. Louise lavede et smart bondeoffer, som hendes modstander ikke reagerede korrekt på, og så havde hun pludselig en stilling, der var tæt på at være teknisk vundet. Oksana havde haft pæn fordel efter åbningen mente jeg, men et par upræcise træk gav sort mulighed til at komme tilbage i partiet, og det var på vej ind i et stendødt tårnslutspil. De to sidste partier var til gengæld rygende uklare. Esmats franskmand hvade været under et gevaldigt pres, men da begge sejlede ind i tidsnød i en uklar stilling kunne alt ske.

 

Det samme var ved at ske på fjerde bræt. Her var Ellen gået efter guldet med et godt bondeoffer, og hendes modstander sejlede rundt på randen af knockout, ikke mindst på uret. Nu var begge spillere desværre kommet ned omkring et minut, så det lignede 1½-½ til Danmark og to lotteritrækninger.

 

Første lod blev desværre trukket ud til Slovakiets fordel, da Ellen bummede i en stilling, hvor hun stadig var en bonde nede, men dog havde fin kompensation. Slovakkerne var udmærket klar over, at de stod med den ene fod i graven, så de var tydeligvis lettede, da de trak en gevinst på bræt fire. Ærgeligt for Ellen, der havde spillet et brandparti, men tiden betyder noget i turneringsskak, så der var mange gode ting at putte i erfaringsbanken fra dét parti!

 

På første bræt blev det som forventet en remis, hvilket var et fint resultat både for holdet og for Oksana. Louise havde nu en klart teknisk vundet stilling, og var stille og roligt ved at vinde. Op mod tidskontrollen havde Esmat fået vendt den ellers lidt kæntrede, franske skude, og havde nu en material ligestilling med tårn og god springer mod tårn og måske lidt dårligere løber. Vi valgte, at 2-2 var et fint resultat, så Esmat tog remis, og Louise skulle hive det forventede hele point hjem, hvilket hun naturligvis gjorde!

 

2-2 var en rimelig udgang på matchen, selvom jeg mener at vi var tættest på sejren – Slovakiet skulle trods alt have hånden i tombolaen for at få en gevinst! Den slovakiske holdleder GM Stohl så dog heller ikke på nogen måde utilfreds ud, da vi sagde tak for kampen. Både ham og alle de slovakiske spillere var i øvrigt meget sympatiske og sportslige!”

 

 

Både Louise Fredericia og Esmat Guindy har her knap halvvejs gjort det fremragende. Begge har scoret markant over forventet score. De er henholdsvis knap to og en over. Foto: Gunnar Bjornsson

 

I morgen er det hviledag, så næste runde spilles først på torsdag. Her skal vi møde det stærke hold fra Cuba, der er seedet 24.”

 

Holdet fra Cuba ser ganske stærkt ud, men mon ikke der er en god chance for endnu et flot resultat: 

1. WGM Maritza Arribas Robaina (2315)
2. WGM Yaniet Marrero Lopez (2281)
3. WGM Oleiny Linares Napoles (2276)
4. WIM Lisandra Llaudy Pupo (2269)
5. WIM Yuleisy Hernandez Moya (2264)

 

Stillingen i turneringen: 

1. Rusland – 10 matchpoint
2. Ukraine – 10 matchpoint
3. Rumænien – 9 matchpoint
4. Kina – 9 matchpoint
5. Aserbajdsjan – 9 matchpoint
6. Ungarn – 8 matchpoint

26. Norge – 7 matchpoint
32. Sverige – 6 matchpoint
41. Danmark – 6 matchpoint
50. Island – 6 matchpoint
102. Finland – 3 matchpoint

 

Link til hjemmesiden: http://www1.bakuchessolympiad.com

 

Link til live: LIVE