Nordkalotten slog Philidor i ligaen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hector -_Jones_Liga__foto_P.Skov

Nordkalotten slog det førende hold, Philidor, i syvende runde af XtraCon-Skakligaen. Sejren blev på 4,5 – 3,5 efter Nordkalotten førte 4-2 med to partier igen.

 

På det tidspunkt kunne man høre flere af spillerne i lokalet hviske “fire – fire!”. Kort efter blev det da også 3-4, da Jakob Vang Glud reducerede den nordsjællandske føring. Glud var i øvrigt dagens eneste vinder for Philidor. Men de, der hviskende spåede uafgjort havde ikke taget højde for Hectors fine slutspilsteknik.

 

Dagens sidst afsluttede parti i ØBROs lokaler: Jonny Hector og Gawain Jones (spillerne på billedet) endte nemlig remis efter 80 træk i et kompliceret slutspil, hvor Jones ganske vist længe havde to bønder mere.

 Men da materialefordelingen – foruden de to bønder – lød på to springere til Jones mod springer + løber til Hector var der flere mulige varianter, som kunne ende med at Jones sad tilbage med to springere plus en lang næse – da man som bekendt ikke kan vinde med kun to springere.

 

Hellere blive sat pat end sidde med to ubrugelige krikker

Nu udviklede det sig anderledes, og stillingen på brættet inden det sidste træk var: Hvid Kc1. Sort: Ka1 og bonde a2. Her spiller Hector så 80. Kc2 og pat. Dermed var matchens slutresultat 4,5 – 3,5 til Nordkalotten og Philidors første nederlag.

 

Skakligaens førende klub stillede med tre reserver, og det gik ikke mod Nordkalotten, der vandt to sorte partier på bræt 6 og 8, ved Daniel V. Pedersen og Esben Ejsing.

 

Øvrige resultater i ligaen

Dagens øvrige kampe: ØBRO – Nordre 4,5 – 3,5. Her vandt Nordres Igor Teplyi over Casper Dahl Rasmussen på bræt 1.

 

Brønshøj vandt hjemme 5-3 over Hillerød. Her vandt hjemmeholdets Tiger Hillarp-Persson over Lars Schandorff i et spændende parti, hvor begge havde forbundne fribønder. Schandorffs var i centrum, mens Hillarp-Perssons bevægede sig hurtigere frem på dronningfløjen.

 

Bov tabte hjemme 3-5 til Århus/Skolerne. På bræt ét slog århusholdets Bjørn Møller Ochsner Giso Jahncke.

 

Team Nordea Skanderborg var oppe hos Jetsmark og tog en 6-2 sejr med hjem. På førstebrættet endte det remis mellem hjemmeholdets Christian Kyndel Pedersen og Mads Andersen.

 

Samlet fører Philidor stadig klart trods søndagens nederlag. Holdet har 44,5 point foran Skanderborg 36, Nordkalotten 33, Brønshøj 30,5.

 

Midt i feltet Århus/Skolerne 26,5, Hillerød 26 og Nordre 25.

 

I bunden har ØBRO 21,5, Jetsmark 19 og Bov 18. To hold rykker ud.

 

Link til topmatchen