Tæt kamp mod Spanien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

2. runde er spillet ved den 42. olympiade i Baku i Aserbajdsjan. I den åbne række tabte vi knebent til Spanien i en jævnbyrdig affære, hvor det sagtens kunne være endt med uafgjort. GM Allan Stig Rasmussen har skrevet en runderapport: 

 

Åben række 2. runde: Danmark – Spanien – 1½ – 2½ 

GM Sune Berg Hansen (2595) – GM Francisco Vallejo Pons (2716) – remis
GM Mads Andersen (2535) – GM Ivan Salgado Lopez (2662) – remis
GM Jakob Vang Glud (2526) – GM David Anton Guijarro (2630) – 0-1
GM Lars Schandorff (2515) – GM Reiner Vazguez Igarza (2580) – remis

 

Værelsessituationen er løst, maden smager stadig glimrende (gælder om at nyde det, så længe det varer; næsten ingen buffet er god efter en uge), værelserne forresten ligeså, og i dag kom solen også frem, så det var en nydelse at være udenfor! Det udnyttede kvindelandstræneren og undertegnede, eftersom han havde fortjent et lille afbræk, og jeg havde trukket det korteste strå ift. dagens match. Vi fik set lidt flere af byens utroligt mange flotte bygninger, og erfarede at euro er mere eftertragtede end den lokale møntfod, hvorefter vi fejrede den store indsats med en bananasp… -med at bulke.

Usædvanligt mange hold delte vores skæbne i første runde, med et udeblevet modstanderhold fra Afrika. Således var vi til dagens runde nede på 166 hold. Nikos og jeg regnede lidt på det til aftensmaden, og kom frem til, at vi nok lå lige på vippen til enten at blive storfavoritter, eller møde et af de allerstærkeste hold. Sidstnævnte havde været fedt – men i stedet blev vi pga. brætpoint ”kun” trukket op til 14. seedede Spanien, der altså selv uden Shirov, som nu om dage spiller for Letland, har et meget giftigt hold.

De stillede som forventet med nr. 1-4, og var derfor klare ratingfavoritter, men vi var alligevel meget optimistiske ift. vores chancer, både med tanke på de individuelle parringer og farverne. Efter en meget lige og spændende match, blev det dog desværre til et knebent 2½-1½ nederlag, efter tre remiser og et tab. Det var jævnligt svært at følge med fra hotellet, for internettet svinger mellem glimrende og helt ubrugeligt, og desværre oftest det sidste. Men her alligevel et kort resumé:

1. Sune – Vallejo Pons (2716)
En Stonewall-hollænder, uden de store udsving. Stille og roligt blev de fleste brikker byttet, og med udsigt til et helt lige slutspil, blev fredspiben røget.

2. Salgado Lopez (2662) – Mads
Siciliansk med 5.f3, det lignede noget der kunne være moderat behageligt for hvid pga. strukturen, men ifølge maskinen var Mads nu oven på det meste af vejen pga. initiativ. Det nåede at blive en smule ubehageligt i slutspillet, men næppe udenfor remisgrænsen, og det sluttede da også med pointdeling.

3. Jakob – Anton Guijarro (2630)
Oplægget var en rolig, positionel stilling, men efter en lovende åbning, blev det pludselig en værre gang uoverskueligt rod. Jakob havde absolut sine chancer undervejs, men den unge spanier stortrives desværre i sådanne stillinger, og det lykkedes ham at få overtaget undervejs, og senere konvertere det til en pind.

4. Vasquez Igarza (2580) – Lars
Semi-slavisk, hvor Lars udnyttede et tip fra Sune på vej hen til kampen(!). Han kom fint ud af åbningen, og fik endda hurtigt et lille overtag. Det blev konverteret til en lille, men behagelig fordel i slutspillet, hvor Lars dog ikke så nogen måde at udnytte fordelen på, hvorfor han tilbød remis.

 

Et ærgerligt nederlag, omend mod et rigtig stærkt hold, så det skal gå ud over nogen i morgen…

 

 

Danmark taber knebent til et stærk hold fra Spanien. Foto: Arild Rimestad

 

Link til turneringens hjemmeside: http://www1.bakuchessolympiad.com/

 

Link til live i åben række: LIVE