Halvvejsmærket nået i Prag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved Ungdoms EM i Prag er vi halvvejs i turneringen. I dag skriver de to deltagere Filip Boe Olsen og Freja Vangsgaard til hjemmesiden: 

 

“Efter fem runder er den danske delegation nu lidt over halvvejs ved ungdoms EM i Prag. Stemningen i den danske lejr er god på trods af, at der er flere, som er en smule underforventet, men det er jo det, man kan forvente ved ungdomsmesterskaber. Dog har Jonas Bjerre imponerende 5 af 5, hvilket placerer Jonas på en delt førsteplads med fire runder igen.

B8: John Christopher Christensen havde sort imod en urated bulgarer, Sergey Baryschyk. John spillede en flot Caro-Cann, hvorpå han lavede en flot springermanøvre (Sc6-b8-a6-c5-e4), der gav ham en god stilling, som han dog valgte at tage remis i.

B10: Lukas Iskos mødte cyprioten Alexandros Michaelides (1177) med sort. Han røg ud i en spansk, hvor Lukas prøvede at tage to bønder, men det kunne han desværre ikke tillade sig, så han mistede i stedet en officer. Utroligt nok tilbød modstanderen remis 20 træk senere stadig med en officer mere, hvilket Lukas ikke kunne afslå. Marius Bøss Sørensen var hvid i en Caro-Cann mod Adrian Guri fra Albanien (1202). Fra træk 11-15 havde modstanderen nogle muligheder for at få en god stilling og sågar vinde en bonde, men i træk 15 valgte han at sætte en springer på randen, hvorefter Marius træk for træk fik en bedre stilling. Først vandt han en bonde pga. en binding foran dronningen, og så tog han en bonde til, og så fandt Marius en mat i 2.

B12: Jonas Bjerre mødte Valentin Mitev fra Bulgarien (2119). Modstanderen gik ind i Jonas’ forberedelse i en pindsvineagtig opstilling. Jonas kom til at stå bedst og som et sidste forsøg prøvede modstanderen at ofre sig ud af det, men Jonas var kølig og trak sejren i land. Hannibal Valeur Jaques var hvid imod Rudolf Jr. Jun fra Tjekkiet (1621). Det blev Grandprixangrebet, hvor Hannibal satsede på at sætte sin modstander mat, så han flyttede alle sine brikker over på kongefløjen. Desværre gav det modstanderen mulighed for at indlede et modangreb på dronningefløjen, som viste sig at være hurtigere.

B14: Filip Boe Olsen mødte med hvid en lokal tjekke, Pavel Haase, med 2012 i rating. Modstanderen gik ind i Filips forberedelse dog med en lille twist, der gjorde, at Filip blev en smule forvirret. Filip fik dog hurtigt styr på det igen og vandt en bonde. Mirakuløst fandt modstanderen alle redningstrækkene i tidnøden, hvilket førte til en remisstilling. Sander Stage-Steffesen mødte med hvid David Mevrev fra Tjekkiet (1854). Sander spillede Kongeindiskangreb imod Fransk, som Sander også havde spillet før i turneringen. Sander lavede et giftigt løberoffer, som hans modstander ikke turde tage imod, hvilket førte til, at Sander fik et afgørende angreb.

 

B16: Nicolai Kistrup mødte James Golding fra England (1919) med sort. Partiet var en meget lige affære, indtil modstanderen lavede 2-3 upræcise træk, der førte til, at Nicolai vandt en officer. Nicolai kørte partiet sikkert hjem efter det.

B18: Bjarke Vangsgård var hvid imod en slovak, Martin Kuna (1832). Slovakken prøvede at spille en kritisk variant imod London, men han spillede den upræcist, hvilket gav Bjarke en behagelig stilling med godt spil både på kongefløjen og dronningefløjen. Bjarke valgte at gå ud i et tårn- og løberslutspil, der gav hvid en lille men solid fordel. Bjarke overså dog en taktisk manøvre fra sorts side, der vandt to bønder. Efter det skulle Bjarke kæmpe for remis, hvilket lykkedes for Bjarke, da han fandt en smart måde at lukke stillingen fuldstændig ned, så modstanderen ikke kunne trænge igennem. Martin Percivaldi var sort imod en israeler på 2215. Martin spillede en Londonagtig opstilling. Selv om Martins modstander var hvid, ville han ikke noget ud over remis. På grund af det var partiet også remis hele vejen, uanset hvor meget Martin prøvede.

G12: Nienke Van Den Brink var hvid imod en englænder på 1468, Arushi Ramaiya. Nienke kom godt ud af åbningen, hvor hun fik initiativet og en god stilling. Det så længe lovende ud, men desværre overså Nienke i et vundet bondeslutspil, at modstanderen bare kunne løbe med sin bonde.

G14: Signe Sofie Bøss Sørensen havde med sort revanche-opgør mod Marlinde Waardenburg fra Holland (1580), som hun for en uge siden mødte i Holland. Hun kom fint ud af åbningen, som var forberedt, men i midtspillet lavede hun en afbytning, der førte til en svag isoleret centrumsbonde. Den blev snuppet, og da hun for sent fik rykket dronningen ud af en binding, gik det galt, og hun mistede tårnet, hvorefter hun måtte opgive.

G16: Ellen Fredericia var sort imod Zofia Frej fra Polen (1881). Ellen spillede for første gang en Stonewallopstilling, men hun kom desværre til at stå en smule presset, men Ellen stod imod, og partiet så aldrig rigtig ud til at få et andet udfald end remis.

 

G18: Freja Vangsgård var hvid imod Donika Shivacheva på 2035 fra Bulgarien. Både Freja og hendes modstander spillede nogle tvivlsomme træk i åbningen, hvilket førte til, at det blev et nået rodet parti, uden kønt spil fra nogle af parterne. I tidnøden op til træk 40 kunne Freja bryde modstanderens stilling op, men hun kunne overskue konsekvenserne af dette, så hun ville vente til, at hun ville få tillægstiden ved træk 40. Dette blev dog den afgørende fejl, da modstander fik initiativet og indledte et angreb, der afgjorde partiet.

 

Efter femte runde var der fridag for spillerne, hvilket var tiltrængt. Nogle af spillerne var inde at se centrum af Prag, medens andre har været på hotellet og fået slappet af. En del af den danske delegation har også spillet lynskakturnering, hvor alle kunne være med.”

 

 

Det bliver spændende, om det kan lykkes for Jonas Bjerre at stryge til tops ved Ungdoms EM. Foto: Mads Boe

 

Dagens skribenter foran hovedindgangen til det største kongreshotel i Europa. Foto: Mads Boe 

 

Her et overblik over resultaterne for de danske spillere midtvejs i turneringen:

 

 

Resterende program for turneringen: 

Onsdag 24. august kl. 15:00: 6. runde
Torsdag 25. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag 26. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag 27. august kl. 13:00: 9. runde

Live: http://www.eycc2016.eu/games/live-coverage/

Link til resultater for de danske spillere: HER

Link til hjemmesiden: http://www.eycc2016.eu/