Knap 50% i runde 2 i Prag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med scoren 6½ point af 14 gik det bedre i 2. runde ved EM i Prag. I dag skriver Peter Stuhr fra Køge Skakklub og Køge Skakskole om runden:

 

“Efter en lidt skuffende første runde, skulle vi se om vi kunne ændre lidt på det, med gode forberedelse og træning og resultatet blev da også en smule bedre og tæt på forventet. Med 6½/14 er det samlede resultat dog stadig i underkanten af hvad vi kunne håbe på, men som turneringen skrider frem bliver spillestyrken forhåbentlig også mere jævnbyrdig. Flere af de unge har været parret opad i de første to runder. I tredje runde er der 7, der er parret op og 7, der er parret ned, så et resultat over 50% ville lune lidt i det ellers varme vejr.

 

B8: John spillede overbevisendemed hvid i en afslået Dronninge-gambit mod en uratet italiener og til trods for at han stadig spiller lidt hurtigt, som i går kostede gevinsten, så kørte han sejren sikkert i hus.

 

B10: Marius var lige som John hurtigt færdig og også han trak sig sejrigt ud, hvilket gav os forhåbninger om en god dansk skakdag, da det nu stod 2-0. Marius spillede sikkert og præcist i Sveshnikov-varianten i Siciliansk med sort, mod en på papiret lidt svagere russisk spiller, og viste tydeligt at han havde bedre styr på teorien end sin modstander. En klar åbningsfordel bliver udnyttet til et helt point.

 

Lukas spillede igen hurtigt og tabte til en serbisk spiller. Fra i dag går træningen med tidsforbruget for alvor igang. Mange unge har det samme problem som Lukas. Mod voksne skakspillere kan han sagtens bruge sin tid, men mod spillere på hans egen alder, er det et problem. Det findes der heldigvis løsninger på.

 

B12: Jonas’ modstander spillede en speciel sidevariant i Fransk med 5. …, b6 efter Tarrasch, hvilket Jonas ikke var forberedt på. Planen med b6 er at bytte løberen, men springeren på a6 bliver fejlplaceret. Så Jonas gennemfører f4 og f5 og får en behagelig stilling, hvorefter det viser sig, hvorfor modstanderen ikke har mere i rating.

 

Hannibal mødte en stærk finsk spiller med sort i Italiensk og mistede tidligt en bonde. Hannibal havde dog kompensation for bonden, idet modstanderens ene springer i en tårnafbytning kom til at sidde fast på a1. I sidste ende viste mostanderens øvrige officere dog at de var stærke nok uden den tøjlede springer.

 

B14: Filip kom rigtig dårligt ud af åbningen, hvilket gjorde at han endte ud med en dårlig springer og løber mod et stærkt løberpar. Dog får Filip forsvaret sig på fornem vis og reder en remis, hvilket sagtens kunne have været tabt istedet.

 

Sander mødte for anden dag i træk en modstander, der på papiret og også på brættet var væsenligt stærkere. Sander havde forberedt en bestemt variant med hvid imod fransk, men da modstanderen spillede ud af forberedelsen, glemte Sander at følge sin plan. I følge Sander troede han ikke længere at planen kunne gennemføres, men efteranalyserne viste at det var muligt omend på en lidt anden måde end planlagt. Istedet blev Sanders spil lidt planløst og da Sander vælger at miste en kvalitet istedet for en bonde i centrum, bliver det spil til et mål herefter.

 

B16: Nicolai blev overrasket i åbningen og efter at modstanderen modtager et bondeoffer, som Nicolai ikke får nok kompensation for, udbygger modstanderen still og roligt sin fordel og til sidst må Nicolai ned. Også Nicolai mødte for anden dag i træk en vasenligt stærkere modstander efter sin flotte remis i første runde.

 

B18: Martin stod efter åbningen bedre i en lukket stilling. Martin spillede ham rundt på brættet, og fik så en bonde. Senere gav hans modstander en kvalitet, for noget angreb mod kongen. Det lykkes Martin at forsvare sig og fik så byttet til et slutspil. Slutspillet var vundet, men lidt løst spil fra Martins side og så var det ikke sikkert længere om det var vundet. Men da Martins modstander kom i tidnød igen, så fejlede han, og sejren var i hus.

 

Bjarke spillede hvid mod Fransk og fik en fordelagtig stilling. Bjarke missede dog et springertræk, der kunne have ført til simpel gevinst. Istedet blev stillingen dårligere og dårligere og til sidst bukkede Bjarke under for sin modstander.

 

G12: Ninke spillede Fransk med sort og blev den eneste pige der vandt i denne runde hos danskerne. Hun fik aktiveret den dårlige franske løber ved at gennemføre a5 og viste herefter sikkert spil og gevinsten blev rimelig klar.

 

G14: Signe blev dagens lidt positive overraskelse, da hun holdt remis mod en lidt stærkere modstander i Skotsk. Nede med en bonde får Signe udnyttet en bindning på et tårn og lidt senere bliver der taget remis ved stillingsgentagelse. Analyserne efter partiet viste dog at Signe havde gevinst i slutstillingen.

 

G16: Ellen var efter partiet mod …. meget utilfreds med sit eget spil. Lidt for skiftende planer og afbytningen af en god springer for en dårlig gjore at Ellen blev sat under et maksimalt pres på kongefløjen og til sidst var der intet forsvar der kunne holde stillingen.

 

G18: Freja kom ud et meget lige parti og som længe nok burde være endt remis, men en meget lille unøjagtighed i træk 26, gjore at Freja ikke kunne holde stillingen.”  

 

Turneringen afvikles i tre konferencehaller på Top Hotel. Her et billede af den største af hallerne, hvor også samtlige livepartier spilles. Foto: Ruggero Percivaldi

 

Nienke van den Brink spillede et flot parti i 2. runde. Foto: Ruggero Percivaldi

 

 

Det er altid hårdt at være debutant til et stort internationalt stævne. En fin remis blev det til for Signe Sofie Bøss Sørensen. Foto: Ruggero Percivaldi 

 

Resterende program for turneringen:

Lørdag 20. august kl. 15:00: 3. runde
Søndag 21. august kl. 15:00: 4. runde
Mandag 22. august kl. 15:00: 5. runde
Tirsdag 23. august: Fridag
Onsdag 24. august kl. 15:00: 6. runde
Torsdag 25. august kl. 15:00: 7. runde
Fredag 26. august kl. 15:00: 8. runde
Lørdag 27. august kl. 13:00: 9. runde

 

Live: http://www.eycc2016.eu/games/live-coverage/

 

Link til resultater : HER

 

Link til hjemmesiden: http://www.eycc2016.eu/