Tan Zhongyi ny kvinde-verdensmester

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Kvinde VM_verdensmester_Tan_Zhongyi_foto_David_Llada

Verdensmesterskabet i skak for kvinder er stadig på kinesiske hænder. Men det er dog en “”ny pige i klassen”, 26-årige WGM Tan Zhongyi, som har overrasket ved at være seedet som nummer ni i tuneringen og alligevel gå hele vejen til sejren i finalen. (Foto: David Llada).

 

I finalen vandt hun over Anna Muzychuk, Ukraine, med 3,5 – 2,5. De fire ordinære partier endte 2-2, én gevinst til hver og to remis, og derpå skulle der så spilles omkamp. Først hurtigskak, derefter lyn, hvis hurtigskakken også endte uafgjort. Det gjorde den ikke.

 

VM afgjort i hurtigparti

Første hurtigparti endte remis med ukraineren som hvid. I det andet parti vandt Tan så en bonde, Muzychuk havde ifølge computeranalyser modspil, men valgte så i tidnød et uheldigt træk, – Kh6. Ene og forladt af de øvrige officerer som befandt sig på den anden side af brættet blev sort hurtig stillet over for udækkelig mat. 1-0 og kineseren kan kalde sig verdensmester.

 

Link til afgørende parti fredag eftermiddag

 

Stærk familieskak

I det foregående VM, i 2016, vandt Hou Yifan, verdens højest ratede kvindelige aktive skakspiller, VM ved at besejre den regerende verdensmester, Mariya Muzychuk.

 

Ja, hun er i familie med Anna Muzychuk, der tabte finalen her i 2017; de er søstre, begge GM og nogenlunde lige stærke. På verdensskakforbundet FIDE’s martsliste er storesøster Anna, født i 1992, nummer tre i verden med 2569, mens den to år yngre Mariya er nummer seks med 2546. 

 

Link til den officielle VM-side