Gode danske resultater ved U-VM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved Ungdoms VM i Grækenland er man halvvejs, da der er spillet 6 ud af 11 runder. Holdkaptajn og coach GM Lars Schandorff gør status her op til fridagen i morgen torsdag: 

 

Alle ledsagere bedes forlade salen omgående, så runden kan komme i gang til tiden, lyder det højt og skrattende i højttaleren i spillesalen. De sidste fotos tages, en mor sender fingerkys til sin datter, der sidder klar ved brættet. Forældre og trænere bevæger sig mod udgangen. Udenfor falder jeg i snak med min gode kollega Stellan Brynell. Han har nok at se til. Sverige har hele ni spillere med. Bagefter ned på hotellets cafe og frem med mobilen. Nu er der gået en halv time, og de første træk begynder at komme. Så bliver det spændende at se, om vi har fået nogle af vores forberedelser ind. Ser ikke dårligt ud…

 

Filip fik præcis den opstilling mod Kongeindisk, som vi havde håbet på. Hans israelske modstander bruger meget tid uden rigtig at kunne løse problemerne. Det bliver sikker dansk sejr. Filip er i gang med en rigtig god turnering i u16. Han har 4 point af 6 efter at have mødt meget stærk modstand. Eneste tab kom i femte runde mod den regerende europa- og verdensmester, Ruslands største talent, Esipenko, der allerede er stormester og har 2600 i rating. Filip stod oven i købet fint længe, måske bedst, men han blev presset på klokken.

 

Jonas har som højest ratet i u14 haft problemer med at vinde partier, især med sort. Han lider nok lidt af det, man kan kalde Magnus Carlsen-syndromet, nemlig at modstanderne er godt tilfredse med remis og mere eller mindre åbenlyst spiller direkte på det. I sjette runde spillede Jonas et hårrejsende kampparti mod en indisk overraskelse. Det kunne være blevet hvad som helst, men tippede heldigvis vores vej. Jonas har nu 4½ af 6. Muligheden for en topplacering er absolut stadig til stede.

 

 

To glade kagespisende drenge – begge har klaret sig godt ved VM indtil videre. Foto: Lars Schandorff

 

Nu får drengene en velfortjent fridag inden de sidste fem meget afgørende runder. 

 

Resultater for de to danske spillere: HER

 

Live fra turneringen på Chess24: U14 og U16

 

Hjemmesiden for Ungdoms VM: http://worldyouth2018.com/