Mikkel Antonsen vandt igen i Horsens

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IM Mikkel Antonsen vandt for andet år i træk Horsens Lang Weekend. Han scorede som sidste år 6 point uden nederlag, og var også i forhold til sidste år et halvt point foran forfølgerfeltet.

 

 

Mikkel Antonsen besejrer Pelle Bank i sidste runde, mens alle de nærmeste forfølgere spiller remis indbyrdes. Foto: Mads Boe.

 

Slutstillingen efter korrektionsberegning blev:

1. IM Mikkel Antonsen, 6 point

2. IM Igor Teplyi, 5½ point (korr. 27)

3. IM Karsten Rasmussen, 5½ point (korr 26½)

4. IM Jens Ove Fries Nielsen, 5½ point (korr 26½)

5. IM Dmitrij Kollars, 5½ point (korr. 25)

6. Anders Nilsson, 5½ point (korr. 23½)

7. Simon Pil Wilbrandt, 5½ point (korr. 22)

8. FM Mads Hansen, 5½ point (korr 22)

 

Herefter følger et felt på 10 spillere med 5 point. 

 

Partiet Jens Ove Fries Nielsen mod Igor Teplyi ender remis efter at Jens Ove var slemt på hælene undervejs. Igor ender som nummer 2 og Jens Ove som nummer 4. Foto: Mads Boe.

  

Der blev også som normalt uddelt skønhedspræmier i turneringen. I den øverste halvdel af turneringen gik præmien til Tobias Ilsøe Jensen fra FREM mod FM Daniel Andersen. Se hvordan at en Stonewall i hollandsk skal håndteres med hvid: HER

 

Skønhedspræmie til Tobias Ilsøe Jensen, som udover at være en dygtig skakspiller også er på ungdomslandsholdet i ultimate frisbee. Foto: Mads Boe.

 

Partiet i den nederste halvdel gik til ØBROs Mathias Frost Torp-Hansen. Også her gik det ud over FM Daniel Andersen. Et fint parti på 16 træk der får én til at tænke tilbage på de tider, hvor man spillede romantisk skak og ofre var et vigtigt kriterie for at have spillet et godt skønhedsparti. På et tidspunkt er Mathias bagud med 2 tårne for en officer. Se partiet: HER

 

 

Mathias Frost Torp Hansen (til højre) under Horsens Lang Weekend 2015. Foto: Sandra de Blécourt Dalsberg. 

 

Med et stort ratingspænd i turneringen er der gode chancer for nogle gedigne overraskelser undervejs. Rating skifter hurtigt ejermand i en stor open som den i Horsens. De største “ratinggrippe” var:

Alfred Hedelykke: +180

Thomas Nielsen: +176 

Rasmus Ryder Tønnesen: +158

Mia Louise Gammeltoft: +153

Allan Westenborg: +99

Bjarke Gregor: +96

  

Horsens Lang Weekend er pt. den tredje største turnering i Danmark. Arrangørerne, med Tim Bjerre i spidsen, lægger specielt vægt på det sociale element. Og noget må lykkes for dem, for mange deltagere kommer igen og igen år efter år, og man kan med det samme mærke den hyggelige stemning, når man besøger turneringen.

 

Hjemmesiden til turneringen med slutstilling, partier m.m: http://skakklub.net/hsf/denlange/2016/