Nordre tilbage i XtraCon-Skakligaen

Den traditionsrige Århus-klub Nordre er tilbage i landets bedste række efter en 5-3 sejr over Herning i sidste runde. Hvem der bliver den anden oprykker, afgøres først på næste søndag, hvor 1. division gruppe 1 spiller sidste runde samtidig med afslutningen på XtraCon-Skakligaen.


Nordres 1. bræt, Igor Teplyi, scorede 5 af 6. (foto: thv)

I 1. division gruppe 2 er Århus/Skolerne II røget helt ud af Divisionsturneringen, da holdet blev trukket efter 5. runde. Bov må en tur ned i 2. division.

I 2. division gruppe 1 rykker Frederiksberg op efter en 6½ – 1½ sejr over Allerød II, der må ned i Mesterrækken sammen med Damhus.

I 2. division gruppe 2 var Taastrup suveræn og er oppe i 1. division efter en afsluttende 4½-3½ sejr over Frem II, der rykker ned sammen med Dianalund.

I 2. division gruppe 3 vandt Silkeborg klart topopgøret mod Haderslev med 6 – 2 og er oppe i 1. division. Ribe og Varde måtte som ventet ned. I denne gruppe havde den nye live-visning af Divisionsskak sin generalprøve, der forløb fint. I den afsluttende dobbeltrunde i XtraCon-Skakligaen i næste weekend er det planen af vise alle 40 partier live.


Preben Kjær Sonne scorede 7 af 7 for Silkeborg på andenbrættet (foto: thv)

I 2. division gruppe 4 vandt det førende hold SK1968 II med 6 – 2 over Thy og er oppe i 1. division. Kjellerup og Aars Nibe rykker ned.

Stillinger, statistik med meget mere, se: www.divisionsskak.dk