Brønderslev-vikinger i blindsimultan

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danielsen
Et udmærket initiativ i Brønderslev viser, at der stadig er noget, der hedder vikinger. (foto: Thomas Vestergård.)
Under titlen Brønderslev Skakklub Chess Vikings har klubben formået på kort tid at få aktiveret såvel skolesystemet, kommunen, en stormester og flere lokale og landsdækkende medier i forhold til skak.
Formand Johan Ravnborg Holmström beretter, at der har været interesse fra blandt andre DR1 og TV2 Nord, som har fortalt om at GM Henrik Danielsen har spillet blindskak mod otte af de Nordjyske Pokalmestre fra Brønderslev Skakklub.
Danielsen vandt 7,5 – 0,5 og kun Thomas Iversen opnåede remis.
Men Brønderslevs skakplaner går videre end en blindsimultan. Og i en artikel i Nordjyske Søndag fremgår det, at den dansk/islandske stormester med Nordjylland som udgangspunkt vil rulle en skakbølge ud over Danmark.
I den sammenhæng synes Brønderslev kommune at være et godt sted at begynde. For Skolegades skole i Brønderslev har allerede sat skak på skemaet fra 1. klasse!
– Tanken er at skabe “Skak Revolution i Nordjylland”, en udvikllings-evolution med skak som pædagogisk værktøj i skolerne, siger Brønderslevs formand Johan Ravnsborg Holmström.