Carlsen igen presset på hjemmebane

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Aronian Carlsen_Norge_2016_S._Haubro

Der bydes på superskak i disse dage flere steder. Andetsteds på skak.dk kan man læse om Kasparovs deltagelse i en verdensklasse-lynturnering i USA, og i Norge slutter den stærke turnering Norway Chess med de fleste fra den øvrige elite i dag, fredag.

 

Verdensmester Magnus Carlsen har igen lidt svært ved at spille lige så overbevisende hjemme i Norge, som han gør i resten af verden. (Foto fra partiet Aronian – Carlsen er taget af Sigfred Haubro).

 

Carlsen kan stadig nå at vinde turneringen, da han inden sidste runde fredag deler førstepladsen med 5 af 8 med Aronian. Men armenieren vandt i sikker stil i 8. runde over netop Carlsen, som fik løberparret, men en elendig bondestilling, og senere røg der en officer. Det hele var overstået på 31 træk.

 

Link til liveskak

 

Grandelius fra_Norge_2016_S._Haubro

Sverigesmesteren Nils Grandelius, der kom med i Norway Chess ved at vinde kvalifikationsturneringen, er klar underhund i turneringen men kæmper godt mod verdenseliten, dog uden sejre.

 

Her foto (af Sigfred Haubro) fra et af Grandelius’ remispartier, mod Li Chao, der kom med i turneringen efter et meget omtalt afbud fra Sergej Karjakin. Russeren foretrak at forberede sig på VM-matchen mod Carlsen i november, og mente at deltagelse i Norway Chess nu, mere end et halvt år før VM, ville forstyrre hans forberedelse! 

 

Anderledes tilfreds med invitationen var Li Chao: Kineseren udskød simpelthen sit bryllup, så han kunne deltage i turneringen i Stavanger.

 

Link til Norway Chess