Tre point for en sejr i Køges GM-open

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Moe og_Fier._Kge_2015

Elleve stormestre kom til start i Køge, som indledte turneringen med 69 deltagere.

Der var på grund af sygdom indløbet nogle afbud, men det gik nogenlunde lige op med at man havde forlænget tilmeldingsfristen helt til halvandet døgn før turneringsstart.


Billedet herover er fra topbrættet på scenen mellem den højest ratede spiller, den brasilianske GM Fier (2624), der vandt over den tidligere danske OL-deltager, FM Mogens Moe, som spillede friskt til, men måtte ned mod stormesteren. (foto Henrik E. Bruun)


Så nu er Xtracon Grand Master for alvor i gang. Der er lagt op til en kampturnering, da gevinst giver tre point og remis et. Tab får man stadig ikke noget for, uanset hvor ihærdigt man forsøger. Dermed er pointsystemet altså som man kender det fra mange fodboldturneringer. 


1.runde Kge_2015

(foto fra spillehallen taget af Henrik E. Bruun ved rundestart.)


Flere af topspillerne var i 1. runde i vanskeligheder mod meget svagere spillere, men kun 3 spillere fuldførte overraskelsen, skriver Køge Skakklubs formand Erik Carlsen.


Første runde var “Julius’ dag”

På bræt 2 mødte den kun 15-årige tysker Julius Chittka med rating under 2100 GM Oleg Korneev, der stiller op under spansk flag. Julius havde længe sin modstander i vanskeligheder, men stormesteren reddede alligevel en remis og altså 1 point i land, da den unge tysker trods bedre stilling med bonde mere og bedre tid valgte det sikre. 


En meget fin præstation stod en anden Julius for, nemlig Julius Mølvig fra Roskilde, der indledte med en fin sejr over færingen FM Høgni Egilstoft Nielsen.


– Da tiebreaken falder bedst ud for den unge Mølvig, kan han nu mindst for en dag kalde sig nummer et i turneringen. Det indbragte ham tre gode point og en præstationsrating på 2334, skriver Erik Carlsen.


Sikker på præmie allerede inden turnerningen

Også Christian Gottschalck leverede en flot præstation, da han holdt remis mod turneringen eneste kvindelige deltager ukraineren WGM Evgeniya Doluhanova. 


Allerede inden første runde kunne en af arrangørerne, Finn Stuhr, i sin velkomsttale til spillerne love Evgeniya Doluhanova en præmie. Det skyldes, at hun er den eneste kvinde i turneringen, og dermed lægger billet ind på den øverste af de tre kvindepræmier.


Der spilles hver dag frem til og med torsdag klokken 18: Fredag og lørdag er der dobbeltrunde, så det er både klokken 11 og klokken 18. Søndagens 9. og sidste runde spilles fra klokken 11.


Og der er gratis adgang til at se stormestre og alle de andre skakspillere i efterårsferien på Asgård Skole, Norsvej i Køge.


Link til turneringen