Hansen vs. Hansen i Svendborg

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

curt hansen

Der er lagt op til at duellen om hvem der har vundet flest DM i skak i nyere tid kan fortsætte. Det sker efter at GM Curt Hansen tilmeldte sig årets danmarksmesterskab ganske få timer inden fristen udløb ved midatstid natten mellem mandag og tirsdag – 7.-8. marts.

 

sune berg_hansen_dm2015

 

Lodtrækningen sidste år var forløbet sådan, at de to spillere, der begge havde seks DM i bagagen mødtes i en slags finaleparti i sidste runde hvor GM Sune Berg Hansen havde et halvt point mere – det spændende parti endte remis, og dermed bragte Sune Berg Hansen sig altså op på syv mesterskaber mod Curt Hansens seks.

 

Det er dog ikke afgjort at det netop bliver de to, der skal slås om titlen. Blandt de øvrige stormestre har Lars Schandorff vist god form på det seneste med sejr i en GM-turnering i Holland og sikkert spil i Skakligaen.

 

GM Jakob Vang Glud mangler stadig på listen over danmarksmestre og har bestemt noget at spille for. Det samme gælder Mads Andersen, der i turneringstabellen står opført som IM. Han opnåede ved EM i Reykjavik i november 2015 den afgørende norm til GM-titlen, så reelt deltager der fem stormestre i DM i år.

 

De internationale mestre Nikolaj Mikkelsen og Simon Bekker-Jensen ankommer sammen med Curt Hansen og Jakob Vang Glud som danske holdmestre med Philidor, som har fire spillere med blandt de 10 i årets landsholdsklasse.

 

De sidste i gruppen er IM Mikkel Antonsen, rutineret DM-deltager i den bedste gruppe, IM Thorbjørn Bromann og FM Bjørn Møller Ochsner.

 

Hvis man studerer navne og rating på de tilmeldte i Landsholdsklassen vil man også se navnet IM Igor Teplyi, Nordre. Som det ser ud ved tilmeldingsfristens udløb bliver det Teplyi, der ikke kommer med i klassen. Ganske vist har han mere i rating end Bjørn Møller Ochsner, men Ochsner er som vinder af Kandidatklassen sidste år selvskrevet deltager, derfor er Teplyi ude.

 

Der er det lille forbehold at der kan være resultater fra udlandet, som ikke er indløbet, men ratingkomiteen arbejder i disse dage på højtryk for at få det hele med.

 

Læs mere om DM

 

Alle øvrige grupper ved DM i Svendborg i påsken har stadig plads til flere deltagere – det er kun landsholdsklassen, der lukker nu for flere tilmeldinger.