Udtagelser 2016 – Ungdomselite

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Danmark deltager igen her i 2016 med ungdomsspillere i mange af de store internationale stævner. Af hensyn til familiernes sommerferieplanlægning, og for at få de bedst mulige overnatningsforhold, udtager jeg allerede nu spillere til stævnerne. Så kan vi straks tilmelde os arrangementerne når hjemmesiderne åbner op for tilmelding.

 

Udtagelserne for 2016 ser således ud:

 

Til Individuelt U-EM i Prag i perioden 17. august til 28. august er følgende spillere udtaget:

 

DRENGE:

U08: John Christopher Højstrup Christensen, Silkeborg

U10: Marius Bøss Sørensen, Skive

U12: Jonas Bjerre, Skanderborg

U14: Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub

U16: Nicolai Kistrup BMS

U18: Martin Percivaldi, Hillerød

PIGER:

U12: Nienke van den Brink, GSF, Caissa

U14: Ingen spillere udtaget

U16: Ellen Fredericia Nilssen, Øbro

U18: Freja Vangsgaard, VRS

Det bliver her ved EM i Prag at vi stiller med årets store danske delegation, hvor jeg selv er delegationsleder. Der er også mulighed for at komme med som egenbetaler ved dette stævne. Henvendelser omkring dette til undertegnede på ungdomselite@skak.dk senest den 15. marts. i samme sammenhæng blev der i 2015 oprettet en fond med det formål at støtte de næstbedste, så de også får mulighed for at komme ud og deltage i de internationale stævner. På den måde får de værdifuld erfaring og et indblik i, hvad der kræves for måske igen at blive udtaget en anden gang. Igen i år gives der 2 X 3000 kr. til støtte. Ansøgninger til fondsstøtte også senest den 15. marts.

 

FIDE har valgt at dele Ungdoms VM op i to stævner, da man har vurderet at ét stævne bliver for stort. Vi deltager i begge stævner.

 

Ved individuelt U-VM i Khanty-Mansiysk, Rusland for U14-U18, der afholdes i perioden 20. september til 4. oktober, deltager vi med følgende spillere:

U14: Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub

U16: Bjarke Hautop Kristensen, Evans

U18: Jesper Søndergaard Thybo, Jetsmark

Holdleder på denne meget lange tur bliver Leif Kristensen fra Evans.

 

Ved individuelt U-VM i Batumi, Georgien for U08-U12, der afholdes i perioden 18. oktober til 31. oktober, deltager vi indtil videre kun med:

U12 drenge: Jonas Bjerre, Skanderborg

 

Her er der en ledig friplads i U10 for drenge. Henvendelse til undertegnede, hvis man kunne være interesseret i denne plads. Holdleder for den meget lille delegation vil være Tavs Bjerre fra Skanderborg.

 

Vi deltager igen i år i Ungdoms OL for 4-mands hold for spillere under 16 år, der spilles fra den 21. juli til 30. juli i Poprad-Tatry, Slovakiet med følgende hold:

1. Jonas Bjerre, Skanderborg

2. Filip Boe Olsen, Nordre Skakklub

3. Bjarke Hautop Kristensen, Evans

4. Sophus Mechlenburg Møller, FREM

5. Ellen Fredericia Nilssen, Øbro

 

Rejseleder til Slovakiet bliver Tavs Bjerre fra Skanderborg.

 

Ved Junior VM, der afholdes i Bhuvaneswar, Orissa, Indien i perioden fra den 7. august til den 21. august deltager vi med to spillere:

Rasmus Thøgersen, Skive

Ellen Kakulidis; Ålborg Skakforening

De Danske deltagere ved Ungdoms EM i Porec, Kroatien i oktober 2015. Foto: Ruggero Percivaldi