You are currently viewing Jens Ramsdal vandt i Odense

Jens Ramsdal vandt i Odense

Kristoffer Dyrgaard fra arrangørklubben Frem har skrevet en afsluttende rapport fra Odensemesterskabet 2023, der søndag aften sluttede på Giersings Realskole i centrum af Odense:

Søndag bibragte en tidlig finale i IM-gruppen i form af opgøret Jens Ramsdal – Steffen Pedersen. Jens havde spillet godt indtil nu og manglende ‘oversidderen’, hvilket kombineret med korrektionsreglerne ville afgøre titelkampen, hvis Jens kunne få point med fra partiet. Omvendt var selvsamme korrektionsreglement end motivation for Steffen, der med en sejr over Jens kunne bringe sig selv tæt på titlen som Odensemester 2023.

Det spændende udgangspunkt forløste sig heldigvist til et sandt drama, da Steffen i overgangen til slutspillet vandt en bonde og førte taktstokken i resten af partiet.

Tro mod traditionen fra de seneste års Odensemesterskab fandt ‘finalepartiet’ først sin afgørelse som en af de sidste i spillesalen. Da Jens formåede at afværge Steffens gevinstforsøg og afvikle til remis, kunne Jens lade sig tiljuble af tilstødte publikum!

Odensemester 2023: Jens Albert Ramsdal, SK1968

Spændingen i IM-gruppen var dermed forsvundet inden sidste runde, men det holdt dog ikke Steffen fra at være involveret i endnu et langt kampparti – denne gang mod Nikolaj. Nikolaj endte med at trække sig sejrrigt ud herfra, hvorefter andenpladsen blev delt mellem Jens Ove og Nikolaj.

IM-gruppen: Delt andenplads imellem IM Nikolaj Borge, Hillerød (hvid) og IM Jens Ove Fries Nielsen, Fredericia

Jens fik med sin triumf skiftet sidste års gruppesejr i gruppe 2 (delt med Rasmus) ud med en tilsvarende i gruppe 1. SK68-dominansen i gruppe 2 (Mester 1) udeblev dog ikke i Jens’ fravær, da Lars og Rasmus samlet set kun afgav to remisser til konkurrenterne undervejs i deres dominans med fælles førsteplads til følge! Rasmus leverede dermed sin tredje gruppesejr i træk i Odense.

Mester 1: Lars Hansen, SK1968
Mester 1: FM Rasmus Thøgersen, SK1968

Mester 2 og Mester 3 blev vundet i overlegen stil af hhv. Ellen Nilssen og Nina Høiberg, der begge gik ubesejrede igennem.

Mester 2: WFM Ellen Fredericia Nilssen, Frem
Mester 3: Nina Høiberg, Nordre

Alf Andries havde vundet Mester 4 allerede inden sidste runde, hvorfor et afsluttende nederlag til Ellen Kakulidis primært hjalp til afklaring om andenpladsen.

Mester 4: Alf Andries, Læseforeningen

De resterende Mester-grupper blev alle vundet efter samme opskrift – tre sejre og to remisser. Det var Jan Kuntz, Magnus Mejlvang og Villads Sandmann, der formåede at få fulgt opskriften til punkt og prikke.

Mester 5: Jan Kuntz, Frem
Mester 6: Magnus Mejlvang, Bornholm
Mester 7: Villads Sandmann, Læseforeningen

Basis 1 står tilbage som gruppen, hvor turneringstabellen i mindst muligt omfang stemte overens med bedrifterne på brætterne. De mange remiser i gruppen var alle hårdt tilkæmpede. Med en afsluttende gevinst i finalepartiet endte Michael V. Nielsen med gruppesejren og henviste samtidigt Noah Paludan til en tredelt andenplads.

Basis 1: Michael Nielsen, Sydøstlolland

Basis 2 og Basis 3 endte ligeledes med direkte finaler i sidste runde. Efter lang fight endte Erik Olsgård og Søren Christensen med at dele gruppesejren i Basis 2 med 3,5 point, mens Martin Utoft endte som triumfator i Basis 3, hvor Allan Westenwind dog kunne trøste sig med en udelt andenplads.

Basis 2: Søren Christensen, Læseforeningen
Basis 2: Erik Olsgård, Præstø
Basis 3: Martin Utoft, Frem

I Basis 4 var Daniel et par runder om at finde gevinstsporet, men da først der kom hul på bylden fulgte sejrene på stribe. Mikkel Ramsdal tog sig af andenpladsen.

Basis 4: Daniel Kokholm, ØBRO (med sort)

Basis 5 blev live-transmitteret i sidste runde grundet stor spænding om præmiefordelingen. Med en venskabelig remis i finalepartiet mellem Anna Sofie Li og Kathrine Bruntse endte gruppesejren i en tredeling, hvor Christoffer Vinther fandt den sidste anpart med sejr i sidste parti.

Basis 5: Christoffer Vinther, Esbjerg

Basis 6 var præget af mange remiser, da røgen lettede stod de to lokale spillere, Bo Sørensen og Ruben Jepsen, med den delte gruppesejr med hver 3 point.

Basis 6: Ruben Jepsen, Læseforeningen
Basis 6: Bo Sørensen, Frem (med hvid)

Basis 7, Basis 8 og Basis 9 forkælede som flere af de andre grupper publikum med finalepartier i sidste runde. Disse partier trak Christian Sejersen, Adam Vergara og Simon Hansen sig sejrrige ud af og henviste hhv. Leia Andries, Caroline Bruntse og Andreas Peitersen til udelte andenpladser. Christian og Adam endte begge med maksimumscoren 5/5!

Basis 7: Christian Sejersen, SK1968
Basis 8: Adam Vergara, SK1968 – Nummer 2 blev Caroline Lindegaard Bruntse
Basis 9: Simon Hansen, Frem

I Basis 10 kopierede Michael Bo Hansen den succesfulde opskrift, som Christian og Adam havde fulgt. Med maksimumscoren fulgte en ratinggevinst på +140. Johnni Hjort Danielsen tog sig af gruppens andenplads.

Basis 10: Michael Bo Hansen, Valby

Basis 11 blev domineret af Maya Ulmer og Alex Jakobsen, der i løbet af hele weekenden kun afgav point i de indbyrdes opgør i tredje runde!

Basis 11: Maya Vissing Ulmer, Fredericia
Basis 11: Alex Jacobsen, Frem

Inden sidste runde blev der trukket lod om et flot skaksæt fra Skakbutikken.dk. Kvindedanmarksmester, Ellen Nilssen, forestod lodtrækningen, der tilsmilede Claus Andersen. Stort tillykke med sættet!

Claus Andersen (i midten) modtager skaksættet fra skakbutikken.dk

Frem Skakklub takker alle deltagere og de frivillige kræfter for en hyggelig weekend; Giersings Realskole for lån af spillestedet samt Hotel CabInn og Fynsk Skak Union for samarbejde og støtte.

Analyser og hyggeskak i kantinen

Vi ser allerede med glæde frem til Odensemesterskabet 2024; samme tid og sted!

Link til partierne på Lichess: https://lichess.org/broadcast/odensemesterskabet-2023/round-1/cLndDv1C

Link til resultater: https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27771

Link til Frem Skakklubs hjemmeside: http://www.frem-skakklub.dk/