Skolernes Skakdag sætter ny rekord

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Skolernes skakdage

Skolernes Skakdag 2016 får deltagelse af 252 skoler og 32.228 elever – det er ny rekord for den landsdækkende event, skriver Mikkel Nørgaard, programleder for læring i Dansk Skoleskak. (Foto: Andreas Ryssov.)

 

Selve skakdagen er fredag den 12. februar og begivenheden indeholder også en landsfinale som afvikles i marts, lige før påske.

 

Undervisningsministeren åbner dagen
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby åbner skakdagen klokken 9.15 på Gerbrandskolen i København fredag den 12. februar.

Undervisningsministeren siger om skakdagen:

 

– Det er en dag, hvor børn i alle aldre kan være sammen om at øve sig i at regne den ud og tænke længere end blot det næste træk. Med strategi, koncentration og matematik er skak mere end et brætspil. Det kræver snilde, taktik og en værdig modstander. Alt det er der mulighed for til Skolernes Skakdag. 

skolernes skakdag

(Foto: Andreas Ryssov)

Skolernes Skakdag foregår på de lokale skoler og organiseres af skolens lærere, pædagoger og ældste elever.  

Siden Skolernes Skakdag i 2014 blev landsdækkende er deltagerantallet steget støt, og 2016 er endnu et rekordår med flere skoler og elever end nogensinde før.

 

Generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen siger at på få år er skoleskak blevet et læringstilbud på en femtedel af landets skoler.

 

– Mange af dem deltager også i Skolernes Skakdag. Udover at eleverne træner sig i at holde fokus og koncentration og tænke, vil dagen sikkert være en øjenåbner for mange, for skak i skolen giver virkelig ro på stolen, siger Mads Jacobsen.

 

Se listen over skoler der deltager her