Ilia Smirin alene i spidsen i Helsingør

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Konferencesalen Pol_Cup_2015

Den israelske stormester Ilia Smirin fører Politiken Cup i Helsingør alene. Efter sejr over FM Jakob Aabling-Thomsen har Smirin seks point af lige så mange mulige foran en håndfuld med 5,5 og 18 spillere med fem. (foto fra en tidligere runde i konferencesalen af Sigfred Haubro.)

 

Jakob Aabling sagde efter partiet, at han havde spillet en lidt skidt åbning, og efter omkring 20 træk havde Smirin løberpar og pres mod en isoleret e-bonde. Efter 26 træk var det slut. Aabling er med fem point absolut ikke hægtet af i toppen.

 

Skak.dk prøvede at lokke en kommentar fra Smirin efter partiet, men måtte nøjes med “aah, still four rounds to play”. Stadig fire runder tilbage – og med 23 forfølgere med enten et halvt eller et helt point efter har Smirin ganske ret i at der er langt til målet.

 

På fem finder vi også en anden dansk FM, Martin Haubro, som for tredje dag i træk mødte en GM. Denne gang var det Mihail Marin, Rumænien, som måtte nøjes med remis mod den stærkt spillende 21-årige BMS-mand.

 

Dårlig dansk GM-dag i toplokalet

Det var en dårlig dag for de danske stormestre i konferencesalen. Lars Schandorff fik problemer i midtspillet med sort mod turneringens topratede, franskmanden Laurent Fressinet (2707) og måtte ned efter et ret teknisk præget parti. Schandorff omtalte det efterfølgende som et mareridt.

 

Jacob Vang Glud kom også tidligt i vanskeligheder mod Johan Ludvig Hammer og tabte, mens den sidste danske GM i konferencesalen, Carsten Høi, tabte til den russiske GM Grigoriants.

Her overraskede Høi med de sorte brikker allerede i træk ét. Stærke spillere i kommentatorrummet hos FM Per Andreasen kunne ikke huske at Høi nogen sinde tidligere har besvaret 1.e4 med 1,- e5. Partiet blev en spanier med tidligt g6. I midtspillet mistede Høi tre bønder og opgav efter 41 træk.

 

Sune Berg Hansen måtte i slutspil for at vinde over FM Tom Petri, mens Allan Stig Rasmussen slog en norsk FM. Både Sune Berg og Allan Stig er med i den store gruppe med fem point.

 

Jacob Aagaard spillede en kort remis, og har 4,5, hvilket også Schandorff og Vang Glud står noteret for inden 7.runde torsdag klokken 13.

 

Følg med i turneringen på www.politikencup.dk