En dag på kontoret i Politiken Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IMG 4958

Politiken Cup i Helsingør er indledt med 431 spillere, og det har været muligt at følge med på 69 live-brætter.

 

I første runde er der altid stor forskel i ratingtal i alle opgør, og det er derfor her, der er mulighed for store overraskelser. (foto fra åbningen lørdag. I forgrunden med lyseblå vindjakke en af favoritterne, GM Jon Ludvig Hammer, Norge. Bemærk der også er tilskuere på balkonen. Foto: Jakob Aabling-Thomsen.)

 

I år var det stort set en almindelig dag på kontoret for de højere ratede, og det blev kun til enkelte remiser for de hårdt kæmpende underratede.

 

Den højest ratede der måtte af med et halvt point var stormester Vitaly Kunin, Tyskland, nummer 12 i tabellen, (ELO 2576), der mødte nummer 228, Aditya Subramanian, Sverige (1942).

 

Christian Strachan (1884) fik sat en evig skak ind mod IM dr. Zude (2398) fra Tyskland. Zude så ud til at være lettet over at Strachan ikke forsøgte at spille videre mod Zudes afklædte sorte konge.

 

Den svenske GM Semcesen måtte aflevere en halv til Bjarne Undheim (1899) fra Oslo. 

 

Bernhard W. Sørensen, Hillerød (1704) havde formentlig gevinststilling mod Claes Løfgren, Rokaden (2102). Partiet endte remis.

 

Et af de formodet sikre hele points smuttede helt fra Lucas Ranaldi, Norge (nr. 117 i tabellen med 2142), som tabte til nummer 332, Robert Engel, Tyskland med 1725 i ELO.

 

Søndag er der dobbeltrunde i turneringen, der slutter med 10. og sidste runde næste søndag, den 2. august.

 

Se flere resultater på:

www.politikencup.dk