You are currently viewing Ding Liren missede gevinsten

Ding Liren missede gevinsten

Det 8. matchparti mellem Ian Nepomniachtchi og Ding Liren levede op til de tidligere matchpartier i forhold til spænding og intensitet. Nepomniachtchi var i store problemer undervejs, og havde en tabt stilling, men Ding Liren fandt ikke den afgørende fortsættelse.

Ding Liren fortsatte matchstrategien med at skifte til små, sidevarianter med hvid. Det blev en Nimzoindisk med 4.e3 og 5.a3, som giver nogle utrolig skarpe og ubalancerede stillinger. Computeren gav 0.00 i alle varianter, men hvor det ikke er nemt for et menneske. Nepomniachtchi kendte dog godt til varianten og spillede korrekt det første stykke tid, indtil han blev for ambitiøs og pludselig kom i alvorlige problemer. Nepomniachtchi blev dog ved med at finde resurser selvom 31…Dh4 kunne være blevet straffet med 32.Dxd8! hvorefter der ikke er evigskak, dog langt fra trivielt. Herefter fik Nepomniachtchi kæmpet sig tilbage og ofrede en officer for at likvidere den farlige d7-bonde, samt en masse bønder. Ding valgte at ofre officeren tilbage, hvorefter partiet kort efter blev remis.

Fotoet øverst i artiklen er taget af David Llada, FIDE.

Ian Nepomniachtchi slap med skrækken i 8. parti. (Foto: Courtesy of FIDE / David Llada)

Resterende program for VM-matchen (start alle dage kl. 11:00 dansk tid)
Fredag den 21. april – 9. parti
Lørdag den 22. april – fridag
Søndag den 23. april – 10. parti
Mandag den 24. april – 11. parti
Tirsdag den 25. april – fridag
Onsdag den 26. april – 12. parti
Torsdag den 27. april – 13. parti
Fredag den 28. april – fridag
Lørdag den 29. parti – 14. parti

VM-Matchens hjemmeside: https://worldchampionship.fide.com/ – her kommenterer GM Irina Krush og eksverdensmester Viswanathan Anand.

Live fra Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/nepo-ding-world-chess-championship-2023/1/1/4 – her kommenterer GM Daniel Naroditsky, GM Anish Giri og GM David Howell