Velforberedte til Horsens Lang Weekend

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Horsens 2015_2.dagen_2

 

I fjerde runde af Horsens Lang Weekend mødtes Lis K. Dam, der er den ældste kvindelige deltager i turneringen, den yngste pige, Signe Sofie Bøss Sørensen. I dagens parti viste Signe flot spil og vandt. (Foto Tim Bjerre) 
 

Arrangørerne har sat en af turneringens deltagere, Christopher Pedersen, til at skrive et referat af turneringens anden dag:

 

“Turneringen i Horsens nåede fredag 2. dagen og det betød, at flere af favoritterne begyndte at tørne sammen. De mange deltagere virker utrolig velforberedte og koncentrerede når de sidder ved brættet og spillerne skal derfor se langt efter de ’nemme point’. Flere af spillerne er begyndt at gøre sig bemærket rundt omkring og dagen har da også budt på mange spændende resultater.

Topopgør i 3. runde

I dagens tidlige morgenrunde blev det til et spændende opgør mellem FM Martin Matthiesen og IM Karsten Rasmussen. Skulle partiet dømmes ud fra antallet af tilskuere var, der tale om et regulært topopgør. Partiet bød på en spændende variant i slavisk, hvor Martin en kort overgang havde to fribønder på dronningefløjen. Herfra gik Karsten i tænkeboks og fandt tilpas med modspil til, at Martin måtte nøjes med remis.

JOFN Arne_M._Horsens_2015 

Ved siden af sad en anden FM Matthiesen (Arne) og skulle møde en gammel kending i landholdsklassen, Jens Ove Fries Nielsen. Det blev en åbning i bedste Jens Ove stil og Arne kom hurtig til at bruge en masse tid. De dobbelte fianchetto-løbere virkede ufarlige og Arne lukkede ned for diagonalerne. Et par træk senere havde Jens Ove befriet løberne ved at sætte sine springere på henholdsvis d8 og e8 og med løberne på b7 og g7 havde stillingen et æstetisk særpræg, man kun kan finde i Jens Ove’s partier. Stillingen blev herefter åbnet op og de to løbere afgjorde det fulde point i Jens Oves favør.

 

 
IM’ernes comeback

Rundelægningen var ikke uheldig for de mange IM’ere. På bræt 1-4 sad 4 IM’ere med de hvide brikker. Kun på bræt 1 var der tilpas med spænding i det IM Jens Ove Fries Nielsen denne gang sad overfor IM John Arni Nilssen. Stillingen blev en atypisk franskmand, hvor den sorte konge aldrig fik rokeret. Det blev for farligt for sort og John måtte ned. Da alle andre konkurrenter har sat point til er det derfor Jens Ove, der er eneste spiller tilbage med 4 point.

 

http://skakklub.net/hsf/denlange/2015/live/

For flere resultater kan man følge Horsens Lang Weekend 2015 https://www.facebook.com/groups/HLW2012/ på Facebook eller bloggen www.eliteskak.dk, hvor deltageren Christopher Pedersen dagligt fortæller lidt historier fra turneringen.