You are currently viewing Nytårsbrag i Allerød

Nytårsbrag i Allerød

Jakob Werner fra Allerød Skakkklub skriver om 1. runde i Nordsjælland Weekend EMT 2024:

Nordsjælland Weekend EMT 2024 blev skudt i gang med et nytårsbrag på det øverste bræt, hvor ratingfavoritten GM Sune Berg Hansen (Hillerød) havde hvid mod GM Carsten Høi (Brønshøj). Inden da havde arrangøren Allerød Skakklub markeret sit 90 års-jubilæum med en reception, hvor Allerøds borgmester Karsten Längerich ”hjalp” de to stormestre med at udføre turneringens første træk.

Allerøds borgmester Karsten Längerich udfører Sune Berg Hansens første træk. Foto: Lars Johansen

Da turneringspartiet var kommet i gang, spillede Sune Berg Hansen sig i vinderposition med blandt andet en merbonde, mens Høi sad med en dårlig løber og en lidt udsat kongestilling. GM Høi har tabt en del rating det seneste års tid, men beviste, at han stadig er en giftig turneringsspiller. Han fik fjernet de værste trusler og vandt bonden tilbage i begge spilleres begyndende tidnød. Partiet blev remis efter 49 træks underholdende, men ikke helt fejlfri skak.

På bræt 2 vandt GM Jonny Hector (Nordkalotten) over FM Nicolaj Brondt (Skanderborg) efter et parti, hvor Brondt stod fint undervejs og klart til gevinst i slutspillet, men to alvorlige fejltræk i træk 64 og 65 gav Hector mulighed for at sætte mat et par træk senere.

FM Mikkel Strange måtte afgive en remis mod WIM Nina Høiberg, mens de øvrige partier i øverste gruppe sluttede med favoritsejre.

Resultater fra runde 1:
GM Sune Berg Hansen – GM Carsten Høi ½-½
FM Nicolaj Kvist Brondt – GM Jonny Hector 0-1
IM Martin Haubro – Uno Skonnord 1-0
Peter Thorsbro – FM Jens Ramsdal 0-1
IM Nikolaj Borge – Bjarke Gregor 1-0
WIM Nina Høiberg – FM Mikkel Strange ½-½
IM Uffe Vinther-Schou – Peter Petersen 1-0
Martin Lauritsen – IM Kåre Kristensen 0-1

Jakob Werner

Alle resultater opdateres løbende og kan ses: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=28478&groupId=11745&curtab=tour-table
Live-streaming fra øverste gruppe: https://view.livechesscloud.com/#e609a32a-93f0-43b1-91bb-d1971e344f87
Allerød Skakklubs hjemmeside: ask-skak.dk