Dagens kampe og referat

Dagens 2 danske opgør ved OL I Dresden er i den åbne række mod Tunesien, mens kvindeholdet skal op mod endnu en stærk modstander, Argentina.

Peter Heine Nielsen sidder over for første gang i turneringen.

Kina fører klart Kvinderækken med 6 sejre indtil nu. Rusland og Holland ligger til sølv og bronze.

I den åbne række fører Armenien og Rusland med 11 matchpoint, de to tophold mødes så i dag.

Dagens holdopstillinger som de vil se ud i eftermiddag kl. 15.00, når 7 runder starter:

Den åbne række
Tunesien – Danmark
Bræt 1  GM Slim Belkhodja  2476 – GM Lars Bo Hansen  2570 
Bræt 2  Kamel Njili  2350 – GM Lars Schandorff  2520 
Bræt 3  Mehdi Bouaziz  2203 – IM Allan Stig Rasmussen  2513 
Bræt 4  Sami Laouini  2209 – IM Jakob Vang Glud  2444

Kvinderækken
Argentina – Danmark
Bræt 1 IM Carolina Lujan  2366 – WIM Evgenia Hansen  2169 
Bræt 2 WGM Claudia Amura  2344 – WFM Sandra De Blecourt  2078 
Bræt 3 WIM Marisa Zuriel  2189 –  Trine Treppendahl  2049 
Bræt 4 WFM Stephanie Amed  2142 –  Marie Frank-Nielsen  1971

Af Arne Matthiesen
Referat runde 6 

De danske kvinder tabte for 3. gang i turneringen 4-0. Denne gang mod de 5. seedede franskmænd, som var tårnhøje favoritter i kampen. Scoren på 4-0 var klart i overkanten. Hvis spillerne havde vist større koldblodighed i de afgørende situationer, kunne vi have scoret ca. 2 point.

Evgenia og Sandra tabte regulære partier til deres stærke modstandere. De kom begge fint nok fra åbningen, men blev udmanøvreret i midtspillet.

Louise fik stærkt kongeangreb lige efter åbningen.

Efter 19.h5! ville sorts kongestilling have været pivåben. Louise var udmærket klar over at hun havde sin modstander i store problemer, men spændingen og udsigten til den store overraskelse forhindrede hende i at tænke klart. 19.c4 Sb4 var unødvendigt og 20.h5? taber direkte. Hvis hvid bare dækker bonden på d3 står hun stadig godt.

Marie var også tæt på at overraske. Modstanderen smed helt ubegrundet en bonde væk, men fik dog nogen kompensation. Marie kun have spist bonde
nummer to med tæt på afgørende fordel, men valgte at spille “sikkert”.
Allerede et træk senere fik modstanderen opstillet en trussel som kunne pareres på flere måder. Marie kunne dog ikke overskue situationen og
valgte en nødløsning som indebar tab af kvalitet og bonde. Derefter var det slut.
 
Min teori er at Marie overvurderede sin stilling efter den første bondegevinst og slappede mentalt af. Da modstanderen begyndte at få stærkt modspil var hun ikke klar til at kæmpe for fuld styrke igen og gik derfor ned med flaget.

Holdet har nu scoret 2½ point i de sidste 16 partier. Man skulle tro at det ville gik os en overkommelig modstander i næste runde, men nej. Vi møder Argentina som har syv matchpoint (vi har seks). De har vundet deres seneste 3 kampe med cifrene 4-0!

Jeg forstår ikke helt rundelægningssystemet, men antager at det er vores gode start, som placerer os relativt højt i tabellen. Det kan i hvert fald ikke være brætscoren som er på 9 ud af 24 mulige.

Arne Matthiesen

Officiel hjemmeside: www.dresden2008.de