50-års jubilæum

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Skakklubben af 1968 kan, som navnet antyder, i år holde 50-års jubilæum. Det blev markeret ved en fest lørdag i Aarhus, hvor nuværende og tidligere medlemmer havde sat hinanden stævne til skak og en trerettes festmenu. 

 

SK1968 blev i sin tid stiftet som en venlig udbryderklub fra Nordre Skakklub. Nordre var blevet så stor og stærk, at de daværende regler for holdskak umuliggjorde flere oprykninger, da en klub kun måtte have et vist antal hold i hver divisionsrække. SK1968 blev dannet og spillede i flere år samme tid og sted som Nordre, nemlig Stakladen på Aarhus Universitet. SK1968 har i alle 50 år spillet forskellige steder på universitetet og er også medlem af Aarhus Universitets Sport.

 

1968 ff
Fem af de oprindelige stiftere af klubben var med til festen. Fra venstre Peter Wang, Lars Eskildsen, Poul Erik Nørgaard Olesen, Anders Berggreen og Poul Erik Flarup Kristensen.
Foto: Thomas Vestergård

Den sportslige del blev vundet af IM Jens Ove Fries Nielsen efter omkamp med FM Arne Matthiesen. De to havde begge scoret 7 af 8 i en kombineret hurtig- og lynskakturnering, hvor de sidste tre partier blev spillet som Fischer-random skak. Jens Ove Fries Nielsen vandt omkampen med 1½ -½ .

 

sk1968 skak
Bofællesskabet ”Rumlepotten” i Højbjerg lagde lokaler til arrangementet. Foto: Thomas Vestergård

Et af indslagene ved den efterfølgende middag var kåringen af det bedste parti, spillet af en SK1968-medlem. Peter Heine Nielsen var enedommer og gennemgik i en 25 minutter lang video flere af de foreslåede partier.

 

peter heine_video
Peter Heine Nielsen klar på storskærm til at kåre det bedste parti. Foto: Thomas Vestergård


Vinder af det halve århundredes bedste parti blev følgende, hvor især 16. Tf6 fik rosende ord med på vejen.

 

 

Klubbens hjemmeside: SK1968.dk