12-årige Filip Boe FIDE-mester

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret
FM Filip_Boe
I en alder af kun 12 år bliver Filip Boe Olsen FM. Det har længe været klart, at Filip er et meget stort talent, men at han skulle passere 2300 i ELO som 12-årig har nok alligevel overrasket en del.
 
Efter DM i Svendborg i Påsken og turneringer i Kolding, Fredericia og et par stykker i Tyskland har Filips danske ratingtal akkurat knebet sig over 2200. Vigtigere i forhold til FM-titlen er det, at hans ELO er kommet over de nødvendige 2300.
 
Filip er søn af juniorlandstræner Mads Boe, som på facebook skriver, at “den kommende tid kommer til at handle om stabilisering og “overlevelse” – efterfulgt af en glad smiley.
 
En af de første turneringer, der kan stabilisere det fine ratingtal kan blive i Fredericia. Her siger formand Claus Marcussen:
 
– For os her i foreningen er der et ekstra aspekt i den flotte præstation. For to år siden under “Glenco Chess 2013” nævnte jeg for Filip, at en dag ville det være hans tur til at blive inviteret. Og selvfølgelig spurgte han til hvornår. Svaret var når han passerede 2250 i ELO.
 

– Så jeg har benyttet lejligheden til at udstede den første invitation – og Filip har sagt ja, tilføjer Claus Marcussen.