Curt Hansen spiller på norsk tv

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

curt hansen

Curt Hansen spiller turnering i Norge fra 10. maj. Der bliver tale om en tv-transmitteret turnering med 50.000 norske kroner i førstepræmie.

 

Turneringsvinderen får tilmed en plads i Norway Chess i juni.

 

Feltet i Oslo fra på søndag består af fem GM’er og en stærk norsk IM, Aryan Tari. Ud over Curt Hansen er stormestrene Laurent Fressinet, Frankrig, Nils Grandelius, Sverige, og nordmændene Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer.  

 

Planen for turneringen er, at spillerne møder hinanden to gange. Et parti med normal betænkningstid og et 20-minutters hurtigparti.

 

– Jeg tror, det bliver en svær turnering for mig, fordi de er stærkere end dem jeg mødte ved DM. Og så er betænkningstiden kortere, end jeg er vant til. Jeg ved godt, det er den normale FIDE-betænkningstid, men den har jeg jo heller ikke rigtig spillet med, siger stormester Curt Hansen til skak.dk.

 

Verdensmesteren Magnus Carlsen får en rolle i arrangementet, hvor han debuterer som sportskommentator for turneringen, der afvikles i et tv-studie.

Og selv om Curt Hansen har været væk fra skak i de fleste af de år, hvor Magnus Carlsen har spillet, kender han godt den norske verdensmester.

 

– Jo jeg har mødt ham i en af Sigeman-turneringerne, da han ikke var ret gammel, siger Curt Hansen.

 

I første omgang kommer Curt og Carlsen ikke til at spille mod hinanden, hvilket bliver tilfældet, hvis Curt Hansen vinder turneringen. Så hedder udfordringen Norway Chess i juni, hvor feltet er Carlsen, Anand, Caruana, Nakamura, Topalov, Grischuk, Giri, Aronian og Vachier-Lagrave.

De første seks navne er lige nu også de første seks på verdensranglisten.

 

Hvis man kan modtage norsk fjernsyn, bør man overveje at kigge på det norske TV2’s SPORTSKANALEN fra 10.-15. maj.

 

http://www.tv2.no/sport/sjakk/livesenter/