Sondex Cup 2015 4. & 5. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Lars Peter Hansen har sendt nedenstående rapport fra de sidste 2 runder i Kolding.

4. runde

I IM-gruppen var det Daniel Semcesens tur til med sort at blive udsat for Jens Ove Fries Nielsens kreative spil. Det viste sig at være en tand for meget for Skanderborgs svensker. Han blev tvunget til at afgive en kvalitet efter hvids b5 i træk 21, og efter Jens Ove fik stabiliseret sin stilling, kunne han afgøre med et effektfuldt angreb.

Den hidtil godt spillende Bjørn Møller Ochsner tabte med hvid mod Nikolaj Mikkelsen i et slutspil hvor hans tre merbønder viste sig for løse til at kunne opveje Mikkelsens løber.

Da det sidste parti mellem Rasmus Skytte og Jacob Vang Glud endte remis efter 26 træk, deler sidstnævnte nu førstepladsen med Bjørn Møller Ochsner og Nikolaj Mikkelsen på 2,5 point. På fjerdepladsen følger Jens Ove Fries Nielsen på 2. Kampene i sidst runde hedder Vang Glud-Fries Nielsen, Semcesen-Ochsner og Mikkelsen-Skytte – en sammensætning der gør det muligt for alle fire at vinde.

I Mester 1 spillede den førende Igor Teplyi remis mod Jakob Aabling-Thomsen, som dermed kom på tavlen efter tre nuller. Igor havde initiativet, men sorts forsvar var solidt nok til det halve point. Martin Matthiesen fik hurtigt en stærk stilling med sort mod Halvard Hagesæther, og formåede at omsætte den til et helt point efter 30 træk, herunder med en fin afslutning.

Lars Hansen fik med hvid en god stilling mod Attila Gergacz og førte sågar med en kvalitet, men hans tidsforbrug blev igen afgørende, og et ikke optimalt forsvar gjorde muligt for Attila at afgøre med en elegant matsætning. Inden 5. runde fører Igor Teplyi med 3,5 point foran Martin
Matthiesen og Attila Gergacz som begge har 3. Teplyi og Matthiesen mødes indbyrdes, mens Attila har hvid Halvard Hagesæther.

 

5. runde

I IM-gruppen forsøgte de der kunne, at afgøre turneringen til egen fordel. Jakob Vang Glud havde bedst held med det forehavende idet han med b4 i 15. træk skaffede sig en fordel med hvid mod Jens Ove Fries Nielsen. Herefter var det op ad bakke for Viborg-spilleren, og partiet var afgjort 13 træk senere. Jakob var dermed sikker på mindst at dele førstepræmien. Det blev dog ikke noget tema da Bjørn Møller Ochsner måtte slide for det halve point mod Daniel Semcesen. Som lavest ratet i gruppen kan han dog se tilbage på en god turnering. Det samme kan vel siges om Nikolaj Mikkelsen, der gik gennem turneringen uden tab. Sidste runde indbragte dog kun remis mod Rasmus Skytte og dermed en delt andenpræmie med Bjørn. Jakob Vang Glud er ny bymester!

I Mester 1 deltes førstepræmien mellem Igor Teplyi fra Nordre og Springerens Attila Gergacz, men Igors korrektion var bedst. Attila hentede sin fjerde sejr i træk med hvid mod Halvard Hagesæther. Nordmanden mente at den afgørende fejl var ikke at slå på den hvide springer f7 i træk 21. I stedet tog han testamentebonden på b2, og vejen til ny matsætning var banet for Attila.

Trods forsæt om det modsatte blev tiden igen Lars Hansens endeligt i partiet med sort mod Jakob Aabling-Thomsen. Så investeringen i den ellers gode stilling blev realiseret i lige så ringe grad som investeringen i at Philippe Gilbert ville vinde Amstel Gold race …

Det sidste parti var en hurtig remis mellem Igor Teplyi og Martin Matthiesen.

Skakklubben Springeren ønsker tillykke til Jakob med og sejren og siger tak til alle deltagere for fremmødet og for god ro og orden.
Vi håber vi alle ses igen i 2016.
 
Vinder 2015 Jacob Vang Glud (arkivfoto fra Sondex 2014 – foto thv)