Sondex Cup 2015 1. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Årets turnering har deltagelse af 132 spillere fra fire lande.

 

De sidste to års vinder GM Daniel Semcesen lagde i IM-gruppen for med sort mod IM Nikolaj Mikkelsen. I en variant Philidors forsvar forsøgte hvid et fremstød med g-bonden, som blev ofret for spil i den halvåbne linje, men Daniel løste forviklingerne, og partiet endte remis efter 41 træk.

 

Topgruppens anden GM Jacob Vang Glud havde sort mod FM Bjørn Møller Ochsner. Her afslog sidstnævnte ved flere tilfælde remis – både ved tilbud og trækgentagelse – og havde længe en lovende stilling med løberpar og den fjerne fribonde. Men han måtte nøjes med det halve point efter et langt kampparti på 65 træk.

 

Det sidste parti stod mellem en anden flerfoldig vinder, IM Rasmus Skytte, som havde sort mod IM Jens Ove Fries Nielsen. Her fik hvid også fordelen fordi Rasmus Skytte, med kommentator Mads Boes formulering, “glemte at spille c6” senest i træk 11. Men siden forsvarede han sig fint mod Jens Ove, så det med endnu en pointdeling efter 44 træk. De tre remiser til trods blev der kæmpet om pointene – og alle er stadig helt lige.

 

I Mester 1 er den arrangerende klub repræsenteret ved IM Attila Gergacz, men han måtte ned med nakken med sort mod IM-kollegaen Igor Teplyi, efter det der lignede en fejlslagen åbning.

 

FM Martin Mathiesen vandt et fint parti med sort mod FM Jakob Aabling-Thomsen. Hvids offer i træk 20 så spændende ud, men holdt ikke da de øvrige styrker var for dårligt mobiliserede.

 

Det sidste parti mellem FM Halvard Hagesæther og Lars Hansen endte remis med en hurtig remis efter trækgentagelse.

 

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk

 

Live: liveskak.dk/2015/sondex/

 

GM Daniel Semcesen ved Sondex Cup 2014 (foto thv)

Artiklens forfatter:

Lars Peter Hansen

Skakklubblen Springeren