Allan Stig fører DM

I topopgøret mellem Allan Stig Rasmussen og Jens Kristiansen trak den forsvarende danmarksmester det længste strå med et flot kongeangreb. Jens Kristiansen var fint med i åbningen og kunne have vundet en kvalitet i træk 14 med Lxc3. Det var dog ikke ufarligt, så Kristiansen valgte en anden plan.


Allan Stig Rasmussen alene i spidsen (foto: thv)

Steffen Pedersen fik også et stærkt angreb på Mads Andersens kongestilling, men han fandt ikke det afgørende gennembrud. En forbedring af hvids spil er 29. f5, gxf5 30. e6 og computeren mener hvid vinder. I kommentatorrummet blev Mads Andersen efter partiet spurgt, om han ikke var lidt heldig. ”Jo, meget.” var den hurtige reaktion.

Kristian Seegert kom endelig på tavlen med en remis efter et meget spændende parti mod IM Rasmus Skytte, der må have stået bedst det meste af vejen, men med en meget skæv briksammensætning var partiet meget kompliceret.


Kristian Seegert (foto: thv)

I kommentatorrummet på spillestedet var Per Andreasen og publikum enige om, at Jacob Aagaard måtte stå meget stærkt mod Simon Bekker-Jensen. Imidlertid fandt Bekker-Jensen en række seje forsvarstræk og modtrusler, så partiet blev remis selvom stormesteren havde to bønder mere i slutstillingen.

Lars Schandorff startede turneringen med 1 af 4, bestemt ingen drømmestart for den rutinerede stormester. Siden har Schandorff vundet tre partier i træk og er nu igen med i kampen om DM-titlen. I dagens parti slog Schandorff med hvid Mikkel Antonsen, der måtte se en hel officer ryge i træk 26.

Partierne kan gennemspilles til sidst i artiklen.

Skak.dk stod IM Christian Kyndel-Pedersen for dagens kommentarer til de mange tilskuere. Igen lørdag er han klar på Dansk Skak Unions klub på nettet. Runden starter kl. 13.00 og senest en time efter går kommenteringen i gang.

I Kandidatklassen spillede de to førende spillere, klubkammeraterne fra Brønshøj Jacob Carstensen og Jakob Aabling-Thomsen, remis. Men det var en kampremis på 55 træk og modsatte rokader. Ingen fridag der. John Rendboe indhentede dermed de to Brønshøjspillere.

Spillested: Hotels Scandic, Hvidkærvej 25, 5250 Odense SV.

Landsholdsklassen spiller hver dag kl. 13.00 frem til søndag den 24. april. Sidste runde starter dog kl. 12.00.

DMs hjemmeside: www.skak-dm.dk/2011

Live-kommentering: Skak.dk