IPCA – Danmark 1 – 3

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

OL i Tromsø er slut. Kina vandt i den åbne række, Rusland vandt i kvinderækken. Hjemmesiden har modtaget sidste rapport fra Landstræneren i denne omgang.

Sejr til sidst
Af Lars Schandorff
Danmark sluttede OL af med en 3-1 sejr over det internationale handicaphold. Der er tradition for, at der altid er blinde-, døve- og handicaphold med til olympiaderne, men det er selvfølgelig lidt specielt at møde dem. Vi ville gerne have sluttet af med 4-0. Sådan kom det imidlertid ikke til at gå!

Davor Palo blev overrasket lidt i åbningen og påtog sig en meget passiv stilling, og hvad værre var, han brugte utrolig meget tid. Da modstanderen spillede forkert, og chancen for at slå kontra var der, havde Davor ikke tid nok til at regne det rigtigt ud, og han måtte ned.

Allan Stig fik hurtigt en overlegen stilling, vandt en bonde, og kørte sikkert pointet hjem.
 

Glud endte i et lige slutspil. Det vandt han bare. Selvfølgelig gjorde han det, sådan har det været hele turneringen.

gludsidsaterunde 

IM Evgeny Vodyasov – GM Jakob Vang Glud i sidste runde (foto: Lars Schandorff)
 

Mads fik nok heller ikke ligefrem den stilling efter åbningen, som han havde drømt om. Men da han begyndte at komplicere spillet, viste den store styrkeforskel sig.

IPCA – Danmark 1 – 3

1. IM Igor Yarmonov (2329) – GM Davor Palo (2562) 1 – 0
2. Ruben Bernardi (2114) – GM Allan Stig Rasmussen (2522) 0 – 1
3. IM Evgeny Vodyasov (2226) – GM Jakob Vang Glud (2533) 0 – 1
4. FM Jacek Stachancyk (2299) – IM Mads Andersen (2477) 0 – 1

 

Resultatet betød, at Danmark sluttede som nr. 61 af 172 lande med 12 matchpoint af 22 mulige. Vi var seedet som nr. 40, så det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende. Nu er slutplaceringer lidt lunefulde i en sådan kæmpe turnering. Med bare et enkelt matchpoint mere f.eks. ville vi være delt nr. 35.

Målsætningen på forhånd var at komme med frem og møde nogle interessante hold – og så tage point fra dem. Nøglematchen var opgøret mod England i runde 9. Inden da havde vi mødt et par rimelig gode nationer, Uzbekistan og Letland, men England er et decideret klassehold – også i folks bevidsthed. Vi spillede en fremragende kamp og stod til at vinde efter træk 40, men ender med at tabe 3-1. Havde vi vundet den, ville jeg have kaldt turneringen en succes.

Individuelt lyser Jakob Vang Glud op med flotte 7½ point af 9. Han stod oven i købet klart til gevinst mod David Howell i den famøse kamp mod England og kunne være kommet på 7½ af 8, hvilket sikkert havde givet medalje. De øvrige fire spillere endte med alle at tabe lidt rating. Værd at nævne er dog, at Davor Palo holdt stand på bræt 1 mod tre stærke +2700 folk: Kasimdzhanov, Shirov og Adams. Det vejer meget tungere i min bog end, at han tabte et relativt ligegyldigt parti i sidste runde. Og en sjov detalje: Allan Stig spillede ikke en eneste remis! Han vandt 5 og tabte 4. Det er i hvert fald kampskak.

Næste mål bliver EM i Reykjavik næste år. Forberedelserne starter tidligt denne gang. Der kommer et par træningssamlinger for landsholdet allerede i løbet af vinteren. Generelt er der masser af fællesskab og lyst til at arbejde sammen og godt humør i truppen. Det er vigtigt, at det er sjovt at være på landsholdet. Men der skal også præsteres. Flere skal ramme topniveauet under turneringen. Derfor er det sikkert sundt, at der er en del konkurrence om at komme på holdet næste gang, bl.a. har vi jo flere fra det, man lidt frækt kunne kalde Klub40, der forhåbentlig overvejer et comeback.

Lars Schandorff

 

Det danske kvindehold sluttede af med en 2½ – 1½ sejr over Mexico. Læs mere på kvindelandstræner Thomas Schous-Moldts blog: schou-moldt.dk/blog/


Hjemmeside: chess24.com/en/olympiad2014