You are currently viewing Nye Danmarksmestre for seniorer

Nye Danmarksmestre for seniorer

Jan Rosenberg er hjemvendt fra Senior DM på Løgumkloster Højskole der sluttede lørdag eftermiddag. Han sender her en afsluttende rapport fra det særdeles vellykkede stævne i det sønderjyske:

I +50 gruppen var der spænding om selve turneringssejren til det allersidste. GM Henrik Danielsen måtte spille 120 træk før han fik vredet hele pointet i hus mod en flot kæmpende Poul Henrik Madsen.

Turneringens længste parti mellem Poul Henrik Madsen og Henrik Danielsen – spillet i sidste runde- er lige blevet færdigt. Vagn Lauritzen henter noteringspapirerne.

Dermed vandt Danielsen gruppen med 6 1/2 point. Det var en stor berigelse for turneringen at Stormesteren deltog, og han gav sig god tid til at analysere med modstanderne og dele ud af sin store viden.

GM Henrik Danielsen – sikker vinder af 50+ med 6½/7, men blev ikke Danmarksmester, da han repræsenterer Island.

Men Danmarksmester blev for 3 gang i træk Poul Rewitz. Han spillede en flot turnering og scorede 6/7 uden nederlag. 3. pladsen gik til Svend Steenstrup med 4 1/2 point.

FM Poul Rewitz – vinder af gruppen 50+ for tredje år i træk.

Øvrige præmietagere i gruppen:
Ratinggruppe 2: Hans Valdemar Hansen, Johan Ravnborg og Jan Rosenberg.
Ratinggruppe 3: Andrew Velarde, Benny Christensen og Leo Starup.

I +65 vandt Jens Kølbæk det meget afgørende topopgør mod Jens Hartung i 6. runde. Dermed stod det klart at det blev et rent finaleopgør mod Arne Christiansen i sidste runde. Kølbæk kunne nøjes med remis for at sikre titlen, medens Arne skulle vinde med sort. Det endte med en hurtig deling og Kølbæk snuppede et fortjent mesterskab med 6/7. En virkelig imponerende præstation af manden der tilhørte eliten herhjemme før jeg blev født! På billedet øverst modtager Jens Kølbæk førstepræmien med hovedarrangør Vagn Lauritzen til venstre i billedet.

Det afgørende parti fra næstsidste runde:

Også Arne Christiansen kan være godt tilfreds. Han blev nr. 3 med 5 1/2 point. Hans bror, Jens Jørgen Christiansen, klemte sig med en sejr i sidste runde forbi, og tog andenpladsen på bedre korrektion. Arne valgte at tage ratingpræmien i gruppe 2, så FM Jørgen Jørgensen vandt 3. præmie i hovedgruppen.

Jens Jørgen Christiansen – ubesejret i turneringen med 5½ point – fik andenpladsen i 65+.

Den største overraskelse i gruppen var Lars Garne Rasmussen. Seedet som nr. 26 endte han på 4. pladsen og puttede næsten 100 rating point på kontoen!

Lars Garne Rasmussen – flot turnering og stor ratingfremgang.

Øvrige præmievindere i + 65:

Ratinggruppe 2: Henning Nielsen og Bjarne Sønderstrup.

Gruppe 3: Lars Garne Rasmussen, Benny Grønhøj og Christian C. Strachan.

Gruppe 4: CM Lars Hyldkrog, Arne Bjørn Jørgensen og Flemming Stald.

Gruppe 5: Arne Walther Larsen, Frode Meldgaard og Niels Peter Nissen.

Gruppe 6: John Kristoffersen, Thomas Haugaard og Christian Murmann.

Det har været et mindeværdigt Senior-DM, der på mange måder har skilt sig ud fra de fire foregående, hvor jeg har deltaget. Men glæden ved at mødes og være sammen en hel uge med gode skakvenner er helt fantastisk.

Afslutningsvis skal der lyde en kæmpe tak til Vagn Lauritzen. Han havde virkelig store udfordringer i år. Men han fik hele arrangementet kørt flot i mål alligevel – godt assisteret af Karl Posselt og resten af hjælperne. Og højskoleforstander Ursula og hendes hårdtarbejdende medhjælpere sørgede for at vi blev forplejet på bedste vis. Næste år flytter turneringen til det nordjyske.

Resultater fra turneringen:  https://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26737 – tryk på de enkelte resultater for at gennemspille partierne.

Der er lagt billeder ud (opdateret 06-06) fra turneringen på Facebook:  https://www.facebook.com/media/set/?vanity=DanskSkakUnion&set=a.10158682162054051