Brønshøj vandt XtraCon-Skakligaen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Afslutningen i XtraCon-Skakligaen blev lige så spændende, som der var lagt op til. Både mesterskabet og nedrykningen blev først afgjort i de allersidste partier.

 

Selvom de forsvarende mestre fra Skanderborg var en smule favoritter, blev det alligevel Brønshøj, der løb med mesterskabet. Med en 4½ – 3½ sejr overhalede københavnerklubben lige akkurat Team Nordea Skanderborg og endte ½ point over i slutstillingen.

 

Roland Greger og IM Thorbjørn Bromann blev Brønshøjs topscorere. Begge scorede de imponerende 7 af 9.

 

broenshoej mestre

Vinderholdet Brønshøj. Bagerst fra venstre: Jakob Aabling-Thomsen, Carsten Høi, Tiger Hillarp Persson, holdleder Carsten Petersen og Kim Pilgaard. Forrest fra venstre: Jacob Carstensen, Nikolaj Palm, Thorbjørn Bromann og Roland Greger. (foto: thv)


mads tiger

Topbrættet i finalen stod mellem IM Mads Andersen og GM Tiger Hillarp Persson. Partiet blev remis efter en trækgentagelse ved træk 38. (foto: Click Skanderborg)


Også nedrykningen blev afgjort med den mindst mulige margin – ½ point. K41 vandt over et afbudsramt Århus/Skolerne-hold, men det var ikke nok til at hente Hillerød på 6. pladsen. Hillerød tabte 4½ – 3½ til SK1968, der derved selv bragte sig uden for nedrykningsfaren.

 

Søndagens resultater:
Hillerød – SK 1968 3½ – 4½
Brønshøj – Team Nordea Skanderborg 4½ – 3½
Århus/Skolerne – K41 3½ – 4½
Nordre – Jetsmark 4 – 4
Nordkalotten – Nørresundby 4½ – 3½

 

Slutstillingen:
1. Brønshøj, 47 bp, 16 mp
2. Team Nordea Skanderborg, 46½ bp, 15 mp
3. Jetsmark, 42 bp, 13 mp

4. Nordkalotten, 39 bp, 12 mp
5. Århus/Skolerne, 32½ bp, 7 mp
6. Nordre, 32 bp, 7 mp
7. SK1968, 32 bp, 6 mp
8. Hillerød, 31 bp, 5 mp

9. K41, 30½ bp, 6 mp
10. Nørresundby, 27½ bp, 3 mp

 

IM Norm til Martin Bækgaard
Nordres Martin Bækgaard blev eneste spiller, der scorede en norm i turneringen. Med 6½ af 9 blev ratingpræstationen på 2482, så normen var endda meget sikker. Havde Nordre haft et afbud på bræt et eller to, havde det været nok bare at møde op og spille mod GM Allan Stig Rasmussen. Nu blev det i stedet et tæt parti mod Bjørn Møller Ochsner, men remisen kom i hus efter 41 træk.

 

martin baekgaard2013_2

Martin Bækgaard. – scorede sin første IM-norm (foto: thv)


Allan Stig Rasmussen scorede 6½ af 8 for Jetsmark, hvilket er en ratingpræstation på 2623 og derved kommer der 12 Elo-point oveni ratingtallet, så det igen er over 2500.

 

asr mafrts_2014

GM Allan Stig Rasmussen – klar til DM i Rebild Bakker (foto: thv)

 

Den afsluttende dobbeltrunde blev flot arrangeret af Skanderborg Skakklub. De mange tilskuere på spillestedet havde fine muligheder for at følge med og spillerne udtrykte også stor tilfredshed med forholdene.

 

På internettet var live-sendingen, under Kasper Jerwiarz kyndige ledelse, meget velbesøgt. I sidste runde var der naturligt mest interesse for topkampen, som typisk lå omkring 250 samtidige tilskuere efter de første 3-4 timers spil.

 

Samtidig med sidste runde i XtraCon-Skakligaen blev også nedrykningskampen mellem de to nummer 6 i de jyske 2. Divisioner, spillet. Her slog Evans 3 SK1968 4 med 5 – 3.

 

Se meget mere på: www.divisionsskak.dk