Mads A. holdt hovedet koldt trods pres

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

DM 17_6._runde_Claus_Jacobsen

Jacob Carstensen gik særdeles friskt til partiet mod den regerende DM Mads Andersen og skabte et af Skærtorsdagens meget seværdige og omtalte partier. (Foto: Claus Jacobsen, Skørping Skakklub.)

 

Et officersoffer i en sicilianer og meget hurtigt spil de første 10-15 træk fra især Mads Andersen viste for tilskuerne, at begge parter måtte have forberedt sig grundigt på dagens opgør.

Det så længe lovende ud for hvid, da Mads Andersen ikke rigtig kunne få sine brikker ud, men han holdt hovedet koldt og fandt hele tiden de bedste træk og vandt kampen efter 34 træk.

I kommentatorrummet blev partiet kommenteret heftigt og sidst på dagen kom begge spillere forbi og kommenterede det indholdsrige parti – efterfulgt af klapsalver.

 

Link til 6. rundes partier

 

At det går lidt op og ned i skak måtte IM Karsten Rasmussen sande. Onsdagens fine gevinst mod stormester Allan Stig Rasmussen blev afløst af et nederlag i bare 20 træk mod Jesper Thybo, hvis lette officerer alle pegede ned mod den sorte konge i hjørnet, og da dronningen også kom med i angrebet var der pludselig udækkelig mat.

 

DM 17_Thybo_-_Karsten_Rasmussen_Claus_Jacobsen

Jesper Thybo vandt et fint angrebsparti i 20 træk efter en ellers meget rolig åbning mod Karsten Rasmussen (Foto: Claus Jacobsen)

 

Det så længe ud til at Jacob Sylvan kunne hente i hvert fald en remis hjem med hvid i dagens længste parti – 38 træk – i en Caro-Kann mod Allan Stig Rasmussen, men i slutspillet stadig med dronninger og en let officer til hver på brættet røg der en bonde og med trussel om at vinde endnu én faldt den hvide stilling fra hinanden.

Sylvan har dermed samlet seks påskeæg sammen og er stadig uden point.

 

Århusianerne Igor Teplyi og Bjørn Møller Ochsner delte point efter 27 træk – det kan godt lade sig gøre trods den indførte regel om at remis er forbudt inden træk 30, når der som her er tale om en remis ved evig skak.

 

Mads Hansen kan til gengæld ikke finde ud af at spille remis. Han har to sejre og fire nederlag, heraf tre i træk. I dagens parti med sort mod Mikkel Antonsen så det ud som om hvid hele tiden havde styr på tingene og en lidt for luftig kongestilling afgjorde sagen til Antonsens fordel.

 

Stillingen i toppen af Landsholdsklassen:

 

1. Mads Andersen 5 point (af seks mulige)

2-4. Allan Stig Rasmussen, Jesper Thybo og Mikkel Antonsen alle 4.

 

I kandidatklassen vandt Poul Rewitz lidt overraskende over IM Jakob Aabling-Thomsen og fører nu alene med maksimum tre point.

 

Link til DM-siden

 

DM 17_fine_spilleforhold_Claus_Jacobsen

På Claus Jacobsens fine foto fra det store auditorium ses Landsholdsklassen på scenen og flere af de øvrige grupper i forgrunden.