Semcesen vandt Sondex Cup

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Den svenske stormester Daniel Semcesen vandt Sondex Cup for andet år i træk. Men man måtte ud i korrektionsberegning inden de tre første pladser kunne placeres. IM Jakob Vang Glud blev nummer 2 og IM Nikolaj Mikkelsen nummer 3.

 

semcesen sondex

GM Daniel Semcesen vandt Sondex Cup igen (foto: thv)


Fra arrangørerne har vi modtaget følgende:
Af Lars Peter Hansen
Sondex Cup 2014, søndag den 4. maj
4. runde
Fjerde runde bød på opgøret mellem de to bedst placerede spillere i IM 1, Jakob Vang Glud med 2½ point og Daniel Semcesen med 2. Glud tilbød remis i 26, men dette blev afslået. I de følgende forsøgte Semcesen at presse på kongefløjen, og stillingen omkring træk 41indebar en del mulige faldgruber for Glud, men han undgik dem og seks træk senere enedes spillerne om remis.

 

Resultatet betød at Nikolaj Mikkelsen med en sejr mod Jonathan Carlstedt kunne komme på samme pointtal som Glud. Og det lykkedes efter et velgennemført parti med hvid der endte med at sort ikke kunne stoppe fribonden i a-linjen.

 

I rundens sidste parti fik Rasmus Skytte med hvid et lille udviklingsforspring mod Thorbjørn Bromann som til gengæld havde en merbonde i form af den potentielt farlige fribonde i b-linjen. Efter at Skytte fik monteret en kanon i d-linjen så det ud som om Bromann måtte give bonden tilbage med Td5, men han fandt Dc8 som bevarede fordelen. Samtidig var Skyttes spil i tidnøden ikke optimalt, så efter 41 træk var slaget tabt for hvid.

 

I IM 2 var partiet Fries Nielsen-Bakr kilde til nogen undren i kommentatorrummet. Tilskuerne kunne ikke forstå hvorfor Bakr pludselig spillede som Jens Ove og omvendt. Kort tid efter blev navnene dog byttet om på skærmen, og så gav de sorts distinkte spillestil mere mening …

Det var dog stadig ikke godt nok til at overraske Jwan Bakr, og selv han efter kommentatorrummets mening valgte den næstbedste gevinst variant, var den stadig god nok til et helt point.

 

Der var også et helt point til Kassa Korley som havde sort mod Igor Teplyi. Partiet var længe lige, men Korley vandt på en fjern fribonde b-linjen.

I det sidste parti havde Attila Gergacz hvid mod Jasmin Bejtovic. Attila fik den sorte løber spærret inde på a4 og endte med at vinde brikken, men det angreb Bejtovic kunne etablere som svar, var godt nok til at ungareren måtte vælge remis ved trækgentagelse.

 

5. runde
Sidste runde bød på topopgør mellem Jakob Vang Glud og Nikolaj Mikkelsen. Taberen risikerede at ende uden præmie så partiet endte ikke overraskende remis efter 30 træk i en symmetrisk stilling med to lette officerer og syv bønder på hver side.

 

vang glud_sondex5rd

IM Jakob Vang Glud (foto: thv)


Da Daniel Semcesen vandt over Thorbjørn Bromann på sin mægtige løber mod Bromanns svage springer, endte tre spillere på 3½ point og deler dermed 1. og 2. præmien. Korrektionsafgørelsen om Bymestertitlen afhang af resultatet mellem Jonathan Carlstedt og Rasmus Skytte. Her sluttede Rasmus Skytte godt af med sin første sejr i turneringen. Resultatet betød at Daniel Semcesen genvandt titlen på den yderste korrektionsdecimal.

 

I IM 2 vandt Kassa Korley udelt efter at have opnået remis med hvid mod den nærmeste konkurrent Jwan Bakr i et parti hvor begge spillere så ud til at søge gevinsten, men det endte med løber mod springer og tre bønder på kongefløjen.

 

kassa korley_sondex2014

FM Kassa Korley – sikker vinder af IM gruppe 2 (foto: thv)


Attila Gergacz kunne have blandet sig i topstriden, men tabte med sort turneringens nok mest mystiske parti til Jens Ove Fries Nielsen. I kommentatorrummet måtte den ene analyse efter den anden skrottes eller som minimum revideres da det faktisk spillede træk blev vist på skærmen.

 

Partiet:

Det sidste parti mellem Jasmin Bejtovic og Igor Teplyi var også en kampremis, men her endte man i slutspil med løbere og bønder hvor sort kunne holde remis ved ikke at bytte løbere.

 

Springeren ønsker tillykke til Daniel Semcesen og alle øvrige præmietagere og takker deltagere og sponsorer for den gode opbakning. Vi indbyder nok til en ny turnering i april 2015.

 

Lars Peter Hansen

 

Turneringen var bemærkelsesværdig ved at hele 11 piger/kvinder deltog. At de samtidig gjorde det særdeles godt, var en fin reklame for dansk pige/kvindeskak.

 

WFM Esmat Susanne Guindy vandt Mester 3 med 4 af 5. WFM Marie Frank og Miriam Frida Olsen delte sejren i Mester 5 med 3 af 5, WFM Thomine Stolberg-Rohr vandt Basis 1 med 4 af 5 og er igen Mesterspiller. Freja Vangsgård delte sejren i Basis 3 med sin tvillingebror Bjarke med 3½ af 5. Og endelig var der også præmie til Susan Clausen, Gråsten Skakklub i Basis 8 med 3 af 5.

 

esmat sondex
WFM Esmat Susanne Guindy vandt Mester 3 (foto: thv)

 

marie sondex

WFM Marie Frank…. (foto: thv)

 

miriam sondex

… og Miriam Frida Olsen delte sejren i Mester 5 (foto: thv)

 

Slutstillingerne i alle grupper: www.skakklubbenspringeren.dk/turneringer/resultat-arkiv-2011/sondex-cup-2014

Hjemmeside: www.skakklubbenspringeren.dk