Chess House 6. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Rasmus Skytte kan allerede i 7. runde søndag sikre sig en GM-norm i Chess House GM 2014, hvor kampviljen forsætter. I 6. runde blev det til 4. afgjorte partier, heraf tre sejre til sort. Sort har indtil nu klaret sig bedre end hvid i turneringen.

Vi har modtaget følgende referat:

Af Mads Boe
Chess House GM Turnering – Runderapport runde 6:
IM Rasmus Skytte er godt på vej mod sin første GM norm efter en overraskende, men meget flotte gevinst mod GM Maksimenko. Rasmus spillede en lang teorivariant i Cambridge-Springs. GM Maksimenko kunne have fået fordel med 18.Sxe5, men valgte Db2 og efterfølgende Sh2, som er en mere passiv fortsættelse. Herefter tipper fordelen over til sort. I tidnøden vinder pludseligt Sd3 et helt tårn. Rasmus har nu 5½ af 6(!), og skal kun have 1 point i de sidste 3 partier. Samtidigt fører han turneringen med 1 points forspring til IM Jimenez!

Partiet:

 

rasmus skytte-ch_2014_feb
IM Rasmus Skytte – suveræn føring i Aarhus (foto: Gert Medom Photo)

IM Jimenez har spillet kompromisløst og har vundet de sidste 4 partier. I dagens runde gik det ud over IM Eggleston, der ikke rigtigt har fået spillet til at køre. Partiet var længe lige, og englænderen burde have holdt slutspillet med springer og 3 bønder mod springer og 2 bønder remis.

IM Trent spillede Larsens Åbning, og fik en behagelig stilling med hvid. Selvom GM Palo på jagt efter 1. pladsen længe forsøgte at presse ham, var det ikke muligt at vinde tårnslutspillet.

IM Mads Andersen spillede Katalansk og det blev 5.-,Ld7 varianten. Mads fik hurtigt en bekvem stilling med en meget stærk løber på g2. GM Brynell fik dog blokeret de hvide felter, og fik lov til at angribe hvids konge ved at åbne h-linien. Problemet for Mads var, at den sortfeltede løber ikke rigtigt var med i spillet. Mads må have overset 32.-Dg6, som taber en brik fordi at alle hvids brikker er udækkede.

IM Jens Ove Fries Nielsen og IM Nicolai V. Pedersen spillede Spansk. Det så ud til at Nicolai hurtigt kom til at stå bedst med 2 aktive springere i centrum. Pludselig var der en taktisk pointe med La3!, som taber en bonde, da kongen og dronningen er i skudlinien. Jens Ove prøvede at komplicere tingene med et officersoffer, som ikke var korrekt.

Stillingen efter 6. runde:
1. IM Rasmus Skytte (2416), Danmark, 5½ point
2. IM Jose Cuenca Jimenez (2481), Spanien, 4½ point
3. GM Davor Palo (2550), Danmark, 4 point
4. GM Andrei Maksimenko (2548), Ukraine, 3½ point
5. IM Lawrence Trent (2424), England, 3 point
6. IM Mads Andersen (2504), Danmark, 2½ point
6. IM Nicolai V. Pedersen (2390), Danmark, 2½ point
8. GM Stellan Brynell (2470), Sverige, 2
9. IM Jens Ove Fries Nielsen (2416), Danmark, 1½
10. IM David Eggleston (2423), England, 1 point

Betænkningstid: 90 min. til 40 træk plus 30 min. til resten. Tillægstid 30 sek. pr. træk.

Spillested: Chess House, Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N. Alle tilskuere er velkomne.

Livedækning: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/

Hjemmeside: www.chesshouse.dk

6. rundes partier: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/r6/widthoutchat.htm