Rasmus Skytte på 3 af 3

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I den lukkede stormesterturnering på Chess House i Århus, har den lokale IM Rasmus Skytte lagt forrygende ud og har nu 3 af 3. Stormesternormen er 6½ af 9.

Mads Boe skriver om turneringen:
Chess House GM Turnering – Runderapport runde 3:
IM Rasmus Skytte er kommet flyvende fra start i GM turneringen i Chess House med sejre i de første 3 partier. En GM norm, som vil være hans første af slagsen, kræver en score på 6½ point. Absolut ikke urealistisk, men der venter 2 hårde partier mod de højstratede GMere GM Davor Palo og GM Andrej Maksimenko – Begge med sort.

Partiet mod GM Brynell var meget kompliceret. Stellan fik lidt problemer med at dække sin e4 bonde, og i de taktiske forviklinger der opstod, hvor begge slog en masse bønder fik Rasmus en meget stærk a bonde, som var understøttet af løberen på g7. Bonden var næsten ustoppelig, og kostede en kvalitet, og dermed partiet. Flot spillet af Rasmus.

 

ramsus skytte_medom_photo
IM Rasmus Skytte (foto: Gert Medom Photo


IM Nicolai V. Pedersen fik sin første sejr i turneringen. Han spillede 1.b3 – Larsens åbning – mod IM Lawrence Trent. IM Trent påtog sig i åbningen en forpligtende dobbeltbonde i c linien, hvilket tvang ham til at spille på angreb, da strukturen bestemt ville være ugunstig på sigt. Angrebet var dog aldrig rigtigt farligt, og IM Trent fik fanget en løberen på b4 efter bondefremstødet til c5. Senere røg der en kvalitet mere og dermed partiet.

IM Jens Ove Fries Nielsen fik hurtigt med hvid en lovende stilling mod den spanske IM Jimenez. Et par aktive springere og terrænfordel. Trækket b4 var dog en fæl svækkelse af stillingen, da c3 feltet blev meget svagt. IM Jimenez fik desværre udnyttet denne svaghed, hvor også centrum samtidigt faldt sammen. Jens Ove skulle nok have haft spillet c3 på et eller andet tidspunkt i forløbet. Slutspillet der fremkom var med 2 minusbønder uden modspil.

GM Palo vandt igen et relativt let parti. Denne gang mod IM Eggleston, som endnu ikke er kommet på tavlen. I en Caro Cann var David alt for optimistisk med officersofferet Se5. Det så aldrig ud til at blive farligt, og Davor vandt i sikker stil.

Eneste remisparti, som absolut heller ikke var kedeligt, var mellem IM Mads Andersen og GM Andrej Maksimenko. I Katalansk fik Mads en lille fordel på grund af nogle aktive springere og lidt terrænfordel. GM Maksimenko forsvarede sig dog godt, men Mads kunne med 23.Da8! have givet ham problemer. Efter Tc7 er fordelen væk, og d3 udligner da kongestillingen er for svag.

Kun 3 partier er indtil videre endt remis i turneringen, så der bliver absolut spillet spændende kampskak.

I undergruppen over 1800 fører Jens Ramsdal med 2½ point af 3 foran Graham Taylor, Benny Lauridsen og Toby Dreisler med 2 point.

Runde 4 starter torsdag kl. 15:00. Tilskuere er meget velkommen i Chess House på Katrinebjergvej 111A, 8200 Aarhus N.

Turneringen kan også følges live på www.chesshouse.dk

Mads Boe


3. rundes partier: www.liveskak.dk/2014/Chess-House-GM/r3/widthoutchat.htm