VM for Ungdom 2013 – 8. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Første Juledag er U-VMs eneste fridag. Juleaftens dag blev brugt til 8. runde samt lynturnering. Ungdomslandstræneren skriver fra De Forenede Arabiske Emirater:

Af Mads Boe
U-VM 8. Runde
Dét at spille skak på en juleaftensdag kan vist ikke anbefales, hvis man er dansker. I hvert fald blev det vores dårligste runde hidtil med kun 3 x remis og 2 nederlag.

 

U10: Filip Boe Olsen fik en lidt presset stilling med sort i Bird mod Pawel Kozlowski (1465) fra Polen. Hvid inviterede undervejs til trækgentagelse, som Filip nok burde have taget imod. I stedet fik modstanderen gang i et kongeangreb, men nogle præcise træk af Filip, hvor stillingen blev meget lukket, gjorde at det burde ende remis. Modstanderen fik dog lavet et par fejl, og havde Filip set at han kunne tage kontrol med den åbne g-linie med Le3, havde han vundet. I stedet blev begge tårne byttet i g-linien hvorefter stillingen var remis. Filip har nu 5½ af 8 og er placeret som nummer 32.

 

U12: Nicolai Kistrup spillede sin normale Kongeindiske opstilling mod Denuwan Theekshana (1575) fra Sri Lanka. Modstanderen valgte dog ikke at spille c4, men derimod kun c3, og Nicolai var ikke helt klar over hvordan han fik løberen på g7 gjort aktiv. Det var et meget jævnbyrdigt og korrekt spillet parti, som aldrig kom ud over remisgrænsen, selvom de endte ud i et slutspil med løber mød springer var det stadig remis. Nicolai har nu 3½ af 8 og er placeret som nummer 133.

 

U14: Jesper Søndergaard Thybo er kommet ind i en dårlig stime, og i går var hans 3. nederlag i træk. Jesper kom bagud med en bonde mod Artyom Manukyon (1890 fra Armenien, men stillingen var sikkert stadig lige, da modstanderen havde flere svage bønder og en dårlig bondestruktur. Jesper bukkede dog desværre en kvalitet væk og dermed partiet. Jesper har nu 50%, og er placeret som nummer 87.

 

U16: Efter 3 sejre på stribe løb Martin Percivaldi ind i en stærkt spillende FM Tuan Minh Tran (2330) fra Vietnam. Med hvid spillede Martin allerede upræcist i åbningen i en Nimzoindisk, hvor han valgte for tidligt at spille e4, da det tillod modstanderen at tage kontrol med de sorte felter. Modstanderen fandt en gunstig måde at bytte dronninger af på, som vandt en bonde, da Martin regnede forkert i de taktiske forviklinger. Derfra gik det langsomt ned af bakke i slutspillet. Martin har nu 4½ af 8 og er placeret som nummer 56.

 

U18: Mads Andersen havde sort IM Maxim Lugovskoy (2392) fra Rusland i firspringerspil, hvilket er en åbning det kan være svært at vinde mod. Mads fik måske en lidt bedre stilling, men da han forsøgte at forcere stillingen med en forkert springermanøvre, var det pludselig hvid der stod lidt bedre. Mads havde dog ikke problemer med at holde remisen. Meget ærgerligt at det ikke blev til en gevinst, da det ville have bragt Mads i top 10. Nu er han i stedet placeret som nummer 23 med 5 point.

Kl. 17:00 juleaften startede VM i lyn, der spilledes over 7 runder i hver aldersgruppe. Arrangørerne havde vist ikke helt gjort sig klart, at det tager lang tid at ligge runderne , specielt da de havde valgt en ambitiøs model, hvor der blev lagt rundekort ud på bordene. De havde også undervurderet, hvor meget larm der ville være at samle 1000 unge mennesker til en lynturnering i samme lokale. De gange jeg var derinde rendte alle de små børn rundt mellem bordene og legede, og larmen må være kommet langt over hvad sunhedsstyrelsen anbefaler der må være i en børnehave! så det tog ca. 50 minutter at få afviklet hver runde. Da klokken blev omkring 21:00 blev det besluttet at udskyde de sidste 2 runder til den sidste spilledag. Absolut ikke optimalt.

 

De danske resultater efter 5 runder så således ud:

U10: Filip Boe Olsen – 4½ point – placering: 5 af 136
U12: Nicolai Kistrup – 2 point – placering: 77 af 123
U14: Jesper Søndergaard Thybo – 3½ point – placering: 26 af 141
U16: Martin Percivaldi – 2 point – placering: 53 af 100
U18: Mads Andersen – 4 point – placering: 7 af 66

 

Vinder Filip de sidste 2 partier vil han formodentligt kunne kalde sig verdensmester i lyn. En sjov titel at få på sit skak-CV!

 

julehilsen1

Julehilsen 1 (foto: Ruggero Percivaldi)

 

I dag 1. juledag er en velfortjent fridag. Det er ganske hårdt at spille VM – specielt på det mentale plan.

 

Hele skak Danmark ønskes en glædelig jul fra de varme Emirater – En lille julequiz kunne jo være at gætte spillerne på de to billeder!

 

julehilsen2
Julehilsen 2 (foto: Ruggero Percivaldi)

 

Hjemmeside: www.worldyouth2013.com

Mads Boe