You are currently viewing Julekalender 22. december

Julekalender 22. december

Dansk Skak Unions skakeventskoordinator med mere, Trine Treppendahl, har taget initiativ til, at vi i december måned dagligt bringer et personligt og kærligt portræt af en frivillig, der har lagt eller stadig lægger et stort arbejde for dansk skak.

Bag dagens skaklåge gemmer der sig en organisationsmand fra det østjyske, og Morten Fredsgaard Rasmussen og Gert Medom er gået sammen om portrættet:

Morten Fredsgaard Rasmussen skriver:

Dagens hovedperson har jeg kendt ca. halvdelen af mit liv, hvor vedkommendes arbejde for skakken har været utrætteligt og bemærkelsesværdigt. Vedkommende har medvirket til at arrangeret stort set alle former for skak arrangementer, og kunne vedkommende ikke finde hjælpere, blev vedkommendes eget arbejde blot endnu større. Jeg er lidt i tvivl om, om jeg nogle sinde selv har set dagens hovedperson spille skak, men vedkommende har altid haft en finger med i spillet på anden vis … i hvert fald i og omkring hovedpersonens geografiske område. Hovedpersonen har måske fejlet engang imellem, idet jeg mistænker vedkommende for selv at udfører opgaverne fremfor at have fundet hjælpere, men gør man det selv er man sikker på at det bliver gjort (… er jeg sikker på vedkommende mener). Jeg kan være lidt bange for at skaklyset på den måde er brændt i begge ender, men stort set alt hvad personen har rørt ved af skak opgaver, synes jeg er løst til UG med kryds og slange. Selv har jeg været i bestyrelse med vedkommende, samt samarbejdet om diverse andre arrangementer … sidstnævnte arrangementer har omfattet maling, grill, net kabler, rødvin, flytninger mv. Jeg har den største respekt for denne persons utrættelige arbejde for vor allesammens hobby.

Gert Medom tilføjer:

Dagens hovedperson slår til daglig sine folder i Østjylland.
Styrkemæssigt er han en udmærket mesterspiller med flair for angreb og elegante kombinationer. Talentet havde sikkert rakt til højere rating, men måske har sønnen, en civil karriere og tillidsposter i DSU været vigtigere prioriteter. Personen har en sikker sans for takt og tone uden af den grund at virke antikveret. Med sin store berøringsflade er han oplagt at konsultere, hvis man har spørgsmål inden for skakmiljøet. Personen har ad flere omgange været formand for Chess House og var blandt de første til at springe til, da Chess House i juli 2019 fik trukket tæppet væk under sig. Han og en kompetent bestyrelse lagde meget store kræfter i at redde skakhuset, inden man i sommeren 2022 måtte erkende, at en lukning var eneste mulighed. DM, kandidatturnering og VM kommer sjældent til Aarhus, men det har dagens kalenderperson aldrig ladet sig begrænse af. Han arrangerede flere gange hyggelige fællesspisninger, hvor man sammen via en storskærm så på skak, mens man fik en lun anretning.

Man kan stadig lige nå at få en personlig og kærlig beskrivelse af en du ønsker at fremhæve, i årets Julekalender. Skriv dit forslag til et portræt til Trine@skak.dk