Ungdoms EM 6. runde

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Fra Ungdoms EM i Montenegro har vi fået tilsendt referat fra turneringens 6. runde. Igen i dag er det en af de medrejsende forældre, der står for beretningen.

 

Af Tavs Bjerre
Ungdoms EM, runde 6

4½ af 12 blev det til i 6. runde, ikke helt godt.

Filip er nået op i den sjove ende i U10, men det betyder også at han møder hård modstand. I dag mødte han den højest ratede i gruppen, en rumæner med 1935. Filip havde sort i Caro-Kann og holdt længe fint balancen, men et par svækkelser tillod modstanderen at trænge ind, og i en svær stilling tabte Filip på tid.

 

I U12 var Lasse Ramsdal endnu engang overmatchet ratingmæssigt, men ikke på brættet. Lasse havde hvid i Siciliansk og rokerede langt, modstanderen kort. Sort svækkede unødigt sin kongestilling med h6 og f6, og Lasse slog (lidt overmodigt?) til med et løberoffer på h6. Modstanderen fandt ikke det bedste forsvar og blev fejet ud af banen. Jonas Bjerre har ikke fået det til at køre i denne turnering og tabte i dag uden de store sværdslag til en spanier.

 

em lasse_ramsdal
Lasse Ramsdal (foto: Mads Boe)

I U14 spillede Martin Percivaldis modstander som lyn og torden. 5 minutter brugte han til hele partiet! Til gengæld røg der så også en bonde og lidt senere en officer undervejs. 1-0. Mikkel Ramsdal mødte samme variant i 2. c3 i Siciliansk som i 4. runde og havde en forbedring klar. Han kom dog alligevel i vanskeligheder, men så kludrede modstanderen, Mikkel tvang modstanderen til at ofre en kvalitet og vandt uden problemer slutspillet.

Jesper Thybo havde i U16 hvid i en bogoinder. Jesper kendte ikke stillingstypen så godt, og de taktiske forviklinger der opstod, var til fordel for sort, først vandt han bonden på c4 og senere partiet. Bjarke Vangsgaard spillede et fint parti hvor han efter en lige åbning udnyttede et par svækkelser fra modstanderen til at trænge ind i stillingen, og en trussel om kvalt mat afgjorde partiet.

Jens Ramsdal spillede i U18 Spansk med hvid hvor modstanderen spillede forkert i en teorivariant og tabte en bonde. I tidnøden mistede Jens bonden. Der var måske stadig gevinstchancer for Jens, men han valgte at tage remis mod sin højere ratede modstander.

I P12 spillede Ellen Fredericia hvid i Grünfeldindisk. Hun vandt en bonde på c5, men kom under stort pres og måtte ned.

I P16 kom Ellen Kakulidis med sort ind i noget hun ikke kendte i Engelsk og tabte en bonde. Modstanderen faldt ikke for de tricks Ellen forsøgte, og Ellen tabte. Freja Vangsgaard tabte også en bonde i åbningen, og var hurtigt helt chanceløs.

P 18 Thea Nicolajsen havde hvid i Nimzoindisk mod en græker på 1968. Hun fik en mulighed for fordel, men overså den, og stillingen var meget lige. Senere kom et par småfejl der endte med at koste partiet.

 

Tavs Bjerre

 

Hjemmeside med live-dækning: www.budva2013.org