Danskere i udlandet sommeren 2013 – afslutning

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Mens efteråret banker på, mangler vi at afrunde serien om danskerne i udlandet denne sommer.

17. – 25. august. IV. Sárkány – Aranytíz International i Budapest. IM Andreas Skytte Hagen startede turneringen som lyn og torden og førte turneringen efter de første fem runder med 4 point. Så løb danskere ind i tre nederlag i træk og chancen for en GM-norm forsvandt. En remis i sidste runde sikrede dog en lille ratingfremgang og en midterplacering. GM Imre Hera og IM Oliver Mihok vandt turneringen med 6 af 9.

 

andreas hagen_em_2013_lhbh
IM Andreas Skytte Hagen (foto: Lars-Henrik Bech Hansen)


23. august – 1. september. Open Internacional de Saints i Barcelona. Den indiske stormester B. Adhiban blev en sikker vinder af den store åbne turnering i Barcelona med 8½ af 10. Danmark havde 5 deltagere med: Jan Nordenbæk scorede 5½ point, Finn Nøhr 5 point, Tim Jaksland 4½ point, Carsten Erlandsen 4 point og Lars K. Nilsson 3½ point. Der deltog 298 spillere.

7. – 17. september. First Saturday GM Sep 2013, Budapest
IM Mads Andersen blev en femdelt nummer to I septemberudgaven af First Saturday i Budapest. GM Krisztian Szabo var suveræn med 7 af 9, mens fem spillere endte på 5 point. Mads Andersen tabte en smule rating, men viste fin moral ved at score 3 point i de sidste 4 partier efter en lidt svag start med 2 af 5. Mads Andersens næste turnering bliver Oslo Chess International fra den 29. september til 6. oktober. Her er Mads Andersen foreløbig seedet som nummer 16.