Jens Kristiansen godt med ved Senior VM 2014

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

GM Jens Kristiansen blev som bekendt seniorverdensmester i 2012 og året efter blev det til en sølvmedalje. Siden da er reglerne lavet om, så der spilles i to aldersgrupper. Før spillede alle i en gruppe og man skulle være 60 år eller derover for at deltage. I dag spilles der i en +50 år og i en +65 år gruppe.

 

Jens Kristiansen, der er født i 1952, har således fået en række meget yngre konkurrenter i årets turnering i den nord-græske by Katerini. Alligevel er GM Jens Kristiansen stadig med i topstriden efter de første seks runder.

 

jens kristiansen

GM Jens Kristiansen da han vandt Senior NM i 2013 på Bornholm (foto: thv)

I de sidste tre runder er det blevet til sejr over GM Karen Movsziszian (2487), tab til GM John Nunn (2602), gevinst over GM Keith Arkell (2450) og scoren er nu 4½ af 6. Jens Kristiansen ligger på en femdelt andenplads efter GM Zurab Sturua (2523), der er alene i spidsen med 5 af 6.

 

Jens Kristiansens parti fra 6. runde var meget seværdigt:

 

Torsdag er fridag og fredag møder Jens Kristiansen så GM Mark Hebden (2450) i et parti, der som alle turneringens kampe, kan følges live på turneringens hjemmeside. Der skal spilles 11 runder i alt inden der er fundet nye seniorverdensmestre.

I +65 klassen er Jens Kølbæk fra Nørresundby Skakklub eneste danske deltager og har 4 af 6 før fridagen.

 

koelbaek 2012
Jens Kølbæk – godt med i den ældste gruppe (foto: thv)

I Kvinderækken spilles der kun i en gruppe og her gør Margarita Baliuniene fra Evans i Vejle det rigtig godt. I 6. runde slog hun WGM Galina Strutinskaia (2287) og har med 3½ point foreløbig 21 ratingpoint i banken.

 

magarita
Margarita Baliuniene – har scoret langt over forventet indtil nu (foto: thv)

7. runde spilles fredag kl. 15.00 dansk tid.

Hjemmeside: worldseniors2014.fide.com