Jens Kristiansen vandt Senior NM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Med 7 af 9 uden tabspartier vandt GM Jens Kristiansen Senior NM på Bornholm foran GM Fridrik Olafsson. Askell O. Karason og FM Jørn Sloth, der alle endte ½ point efter.

 


GM Jens Kristiansen (foto: thv)


Inden sidste runde var Jens Kristiansen et helt point foran de nærmeste forfølgere, så han tilbød hurtigt remis mod Pouelsten Holm Grabow og er nu både regerende seniorverdensmester og nordisk mester. Jens Kristiansen næste store opgave er i øvrigt forsvaret af VM-titlen i Kroatien til november.

 

Pengepræmien som nummer 2 – 4 blev delt, men da Nordisk Skakforbund muligvis skal bruge en eksakt rækkefølge, blev korrektionen regnet ud. Her havde de to islændinge GM Fridrik Olafsson og Askell O. Karason præcis samme korrektion, mens Jørn Sloth måtte tage til takke med 4. pladsen.

 

fridrik olafsson

GM Fridrik Olafsson (foto: thv)


karason sloth

Askell O. Karason og FM Jørn Sloth (foto: thv)


Margarita Baliuniene fra Evans i Vejle blev turneringens store ratingmæssige vinder. 117 danske ratingpoint vandt hun og endte på en samlet 5. plads mod en seedning som nummer 25 blandt de 32 deltagere.

 

magarita

Margarita Baliuniene (foto: thv)

 

faelles

Alle deltagere – klik på billedet for at se det i stort format (foto: thv)

 

Hjemmeside: www.skakturnering.dk/turnering/nsm2013/hjemmeside