Kramnik vandt i Tromsø

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Eksverdensmester Vladimir Kramnik vandt finalen i World Cuppen i Tromsø med 2½ – 1½ over Dmitry Andreikin. Kramnik vandt det første af de fire finalepartier, mens resten blev remis. Det var Andreikins kun andet tab i turneringen, det første var et hurtigparti mod Dreev i 3. runde, mens Kramnik forblev ubesejret igennem hele turneringen. Kramniks førstepræmie var på 120.000 $, heraf tager FIDE 20 % i præmieafgift. Andreikins andenpræmie var på 80.000 $ brutto.

kramnik aug2013
Eksverdensmester Vladimir Kramnik (tv) ubesejret i World Cuppen (foto: Lars Wisler)

Dmitry Andreikins turneringsstrategi var at undgå at tabe i de ordinære partier, for så at komme i hurtigskakomkamp, da han var utilfreds med sit åbningsspil. Turneringsstrategien må siges at have virket for ham, da han taber en smule rating efter at have scoret 50% sammenlagt i de ordinære ratede partier.

Kramnik og Andreikins er nu kvalificeret til at spille med i Kandidatturneringen i 2014, hvor der skal findes en VM-udfordrer til vinderen af VM-matchen mellem Anand og Carlsen, der spilles i november i Indien. Kramnik var allerede kvalificeret gennem sit ratingtal, men skulle deltage i enten World Cuppen eller FIDE Grand Prix, for at måtte spille Kandidatturnering. Nu går hans plads opnået via rating til landsmanden Sergey Karjakin, der har den højeste gennemsnitlige rating efter Aronian og Kramnik.

For Tromsø var turneringen en vellykket generalprøve på næste års OL, der spilles fra 1. – 14. august.

Se flere detaljer om turneringen på Wikipedia.