Martin Matthiesen vandt i Horsens

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev igen en outsider, der løb med førstepræmien på 5.000,- kr. i Horsens Lang Weekend. Som det næsten er blevet en tradition, bliver IMerne – og i år også en GMer – snydt på målstregen af en spiller lige uden for top 5. I 2009 var det Lars Meyer, der vandt, i 2010 Igor Teplyi og i 2011 Martin Bækgaard inden det sidste år blev favoritten IM Jakob Vang Glud, som løb med førstepladsen.

martin matthiesen_juli2013
FM Martin Matthiesen – vinder af Horsens Lang Weekend 2013 (foto: thv)


FM Martin Matthiesen slog i sidste runde IM Mikkel Antonsen med sort og scorede 6 af 7, hvilket henviste Peter Heine Nielsen til andenpladsen. Peter Heine havde bedre korrektion end fem andre spillere, der også endte på 5½ point.

peter heine_juli2013
Peter Heine Nielsen blev nr. 2 med 5½ af 7 (foto: thv)

FM Kassa Korley fra USA blev nr. 3 i turneringen. Korleys mor er født i Ghana, men bor i New York, hans far er fra Danmark og 19-årige Korley har statsborgerskab i alle tre lande ifølge denne artikel om ham.

kassa korley_juli2013
FM Kassa Korley (foto: thv)


Slutstillingen i toppen:
1. FM Martin Matthiesen, SK1968, 6 point
2. GM Peter Heine Nielsen, Holstebro, 5½ point (korr. 25½)
3. FM Kassa Korley, USA, 5½ point (korr. 24½)
4. IM Nikolaj Mikkelsen, Philidor, 5½ point (korr. 23½)
5. Peter Brondt, Brønshøj, 5½ point (korr. 23)

Martin Matthiesen er også tilmeldt Politiken Cup, der starter på lørdag. Det bliver spændende at se, om han kan forsætte det flotte spil.

Horsens Lang Weekend er pt. den tredje største turnering i Danmark. Arrangørerne, med Tim Bjerre i spidsen, lægger specielt vægt på det sociale element. Og noget må lykkes for dem, for mange deltagere kommer igen og igen år efter år og man kan med det samme mærke den hyggelige stemning, når man besøger turneringen.

hygge i_horsens
Hygge mellem runderne (foto: Tim Bjerre)


 

Der blev uddelt to skønhedspræmier af 600 kr., en i hver halvdel af tabellen. Thomas Klitgård vandt i den øverste gruppe for denne miniature:

 


Turneringens hjemmeside: skakklub.net/hsf/denlange/2013/