Danskere i udlandet sommeren 2013

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Mange danske skakspillere benytter sommeren til at drage til udlandet for at spille skak. Vi har allerede omtalt flere turneringer som f.eks. Visma Chess, Open Teplice og Sveins Minneturnering.

Men vi har et par hængepartier, som der rådes bod på her.

I IV Abierto Internacional Carlos i Spanien blev GM Jacob Aagaard nr. 3 med 7 af 9 efter de serbiske stormestre Aleksa Strikovic (8 point) og Dragan Paunovic (7½ point). Aagaard skrev selv om sin deltagelse, at det ikke var et comeback, men en ferieturnering for ham. Ikke desto mindre fik den danske stormester lejlighed til at sætte en sjov verdensrekord: den hurtigste mat med bondetrækket h3 – h2. Aagaards rekord er på 16 træk, den tidligere var på 20 træk og blev spillet i 2008. Partiet kan ses på Jacob Aagaards egen blog.

Finn Nøhr scorede 5½ point i turneringen og endte som nummer 31 af de 126 deltagere.

Resultater: chess-results.com/tnr101544.aspx?lan=2


Det græske holdmesterskab
GM Sune Berg Hansen var eneste danske spiller i årets græske holdturnering. 34 hold spiller om titlen og hele ti hold rykker ned. Hvert hold består af 10 spillere: først 4 frie brætter, så 3 kvindebrætter (et frit, et U-18 og et U-14) og sidst 3 juniorbrætter (et U-20, et U-16 og et U-12). Matchpoint tæller før brætpoint. Sune Bergs hold ?S ??G??????S rykkede ned, men med 6 af 7 uden nederlag og en ratingperformance på 2611, gik det fint for den danske stormester personligt.

Se resultater hos Chess-result


Sunningdale Open
WFM Thomine Stolberg-Rohr havde en rigtig god lørdag i den lille engelske Sunningdale Open. To sejre, den ene over IM Jack Rudd, blev det til. Samlet sluttede Thomine Stolberg-Rohr som nummer 30 blandt de 45 deltagere.

Hjemmeside: www.e2e4.org.uk/sunningdale/Jul2013/open.htm

 

Igangværende og kommende udenlandske begivenheder med dansk deltagelse:

 

6. – 14. juli. 103 Jahre FC St. Pauli Schachopen 2013. Bjarne Light med flere deltager.

 

15. – 23. juli. Lüneburger Schachturnier 2013. IM Jens Ove Fries Nielsen spiller med. Kasper Jerviarz står for live-dækningen og IA Poul Jacobsen er dommer.

31. juli – 4. august. Offenes Internationales Schachturnier 2013 des SSC Rostock 07. IM Jens Ove Fries Nielsen og Claus Marcussen er med.

5. – 11. august. Stockholm Open 2013. Steffen Michael Kristensen deltager.

 

Redaktionen modtager gerne tip om danskere i udlandet på adressen: webmaster@skak.dk

 

sommerskak