Det norske mesterskab

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I det norske mesterskab 2013, der blev spillet fra den 29. juni til 6. juli, færdiggjorde 14-årige Aryan Tari sin IM-titel ved at score sin tredje norm – den ene af disse var endda en GM-norm. Uofficielt har han passeret 2400 i rating, så alle formalia skulle være opfyldt og den unge spiller kan udnævnes til International Mester senere på året.

aryan tari_maj2013
(IM) Aryan Tari – spiller med i Politiken Cup senere på sommeren. (foto: thv)


GM Jon Ludvig Hammer blev en sikker vinder af mesterskabet med 7 af 9. I fraværet af Magnus Carlsen var Hammer klar favorit og levede helt op til denne værdighed. Hammer vandt 5 partier og spillede 4 remis.

IM Frode Elsness blev nummer to i turneringen med 6 af 9, men må alligevel være lidt ærgerlig. Hvis han havde scoret et point i de sidste to partier, havde han scoret sin tredje og sidste GM-norm og Norge havde haft endnu en stormester. Det blev kun til en remis i sidste runde, men trods alt en udelt andenplads og en fin ratingfremgang.

Se mere på turneringens hjemmeside: nm2013.sjakkweb.no og hos Bergens Schakklub: www.bergensjakk.no